3 relatief onbekende plekken in Italië

Het is bijna vakantie. Je bent aan het plannen en hebt jouw oog op Italië laten vallen. Hoewel de meeste mensen allemaal naar de bekende plekken trekken, zijn er ook veel plekken in Italië die jou ook veel te bieden hebben. De onbekende plekken zijn wellicht nog veel mooier dan de plaatsen waar veel toeristen naartoe trekken en je kunt een geheel nieuwe ervaring krijgen. Maar welke plekken mogen dan niet ontbreken op jouw lijstje? De volgende drie relatief onbekende plekken vind je hieronder. 

Puglia met de mooie wateren en stranden 

Een van de onbekende regio’s waar jij naartoe kunt voor jouw vakantie is Puglia. Het is een regio met een groot aantal kleine stadjes, waaronder Polignano al Mare, Ostuni en Gallipoli en er zijn veel verschillende stranden te vinden. Deze stranden vind je nergens anders en je kunt hier even helemaal ontspannen. Het hemelsblauwe water in combinatie met de aangename temperaturen zijn hier enkele redenen van en de clubs in de omgeving geven ook nog activiteiten voor de avonduren. 

Skigebieden en veel natuur 

Een andere plek in Italië is Livigno. Het is een dorp dat voornamelijk bekend staat om de skigebieden. In de wintermaanden kun je hier dus actief bezig zijn en genieten van de pistes. In de zomermaanden heb je echter ook voldoende te beleven. De natuur zal jou laten ontspannen en er zijn ook voldoende steden te vinden. Een diverse vakantie in Livigno zul je daarom te allen tijde beleven en het is een plek waar je nog vaak terug gaat komen als je hier een keer geweest bent. 

Een regio met verschillende kleine steden

Als laatste kun je ook kijken naar de regio Emilia-Romagna. Het is een regio waar een aantal bekende steden liggen, waaronder Bologna, Parma en Modena, maar ook een aantal veel kleinere steden waar mensen vaak niet aan denken. De regio is nog niet overspoeld met toerisme, waardoor je echt kunt genieten van de cultuur. De historische bezienswaardigheden en een moderne twist. Je kunt hierdoor altijd verschillende kanten op en je weet zeker dat je een goede vakantie hebt.

Geef een reactie