Wagrain

Hieronder staat alles wat je moet weten over het dorp Wagrain. Om in een overzicht wat meer details te zien, staat onderaan nog een infographic. Onder de infographic staat een video waarin de wintersporters zelf vertellen wat ze van Wagrain vinden!

Het dorp

Het dorp Wagrain heeft erg veel sfeer door de kleurrijke huisjes en de typisch Oostenrijkse pensions. Daarnaast heeft het net iets meer faciliteiten dan de meeste andere Oostenrijkse skidorpen. In Wagrain zijn namelijk leuke winkeltjes, lekkere restaurants, een schaatsbaan en een overdekt zwemparadijs.

Het heeft een erg centrale ligging waardoor er veel ski mogelijkheden zijn. De sfeervolle plaats ligt tussen Johann im Pongau en Flachau. Hierdoor is er ook de mogelijkheid om in het skigebied van Flachau en Alpendorf te gaan skiën. Een groot voordeel is dat er altijd de keuze is om in de zon te skiën!

+ Groot dorp
+ Veel winkels en restaurants
+ Gezellige drukte

Het skigebied

Vanuit Wagrain gaan de wintersporters skiën in het skigebied Salzburger Sportwelt. Er zijn meerdere mogelijkheden om in het skigebied te komen. De eerste is via de Grafenbergbahn, de tweede via de cabinebaan Rote 8-er en de laatste via de Flying Mozartlift. Door omhoog te gaan met de Mozartlift is er de keuze om terug te skiën naar Wagrain of naar Flachau te gaan. Het is ook zeker de moeite waard om de route naar Sankt Johann im Pongau te nemen.

Aangezien het skigebied erg groot is, werd er altijd een bus ingezet om de wintersporters van de ene naar de andere kant te vervoeren. Sinds een aantal jaren is dit niet meer nodig. Er is namelijk een liftverbinding gemaakt tussen de twee deelgebieden: de G-link.

Het skigebied heeft in totaal 231 km aan pistes. Hiervan is 96 km blauwe piste, 123 km rode piste en 12 km zwarte piste. Het voordeel van dit skigebied is dat er geen vlakke stukken zijn en er erg lekker kan worden gegeten op de piste!

+ Super locatie
+ Makkelijk bereikbaar
+ Meerdere kinderlanden
+ Redelijke après-ski
– Hogere prijsklasse

ski in wagrain

 

Woningen in Wagrain

Aangezien Wagrain een erg centrale ligging heeft, zijn er ook erg veel woningen in het dorp te vinden. Om hier een week te verblijven kost dat gemiddeld tussen de €1200 en €2500 euro. Dit hangt natuurlijk af van de grootte van de woning en de afstand van de woning naar het skigebied. Voor meer informatie over de woningen in Wagrain klik hier.

Infographic

Infographic_Wagrain in Salzburg

Reviews van de wintersporters zelf!