Hinterglemm

Hier lees je alles over het dorp Hinterglemm. Onderaan de tekst staat een afbeelding met daarin nog wat meer details over het skidorp!

Het dorp

Een heel tijd terug was Hinterglemm nog helemaal geen skidorp. Het was een klein boerengehucht dat vlakbij Saalbach lag. Tegenwoordig is het dorp uitgegroeid tot een luxe skidorp waar iedere winter weer vele toeristen naar toe komen. Daardoor is het nu net zo groot geworden als Saalbach. Een groot voordeel aan het dorp is dat er bijna geen auto’s rijden door een omleidingstunnel. Aangezien Hinterglemm steeds populairder wordt, wordt het dorp steeds groter en luxer. Dit zorgt er ook voor dat de prijzen omhoog gaan.

hinterglemm

Het skigebied

Het skigebied waar geskied wordt vanuit Hinterglemm is skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Vanuit het ski dorp is er een liftverbinding naar het skigebied. Ook kan je vanaf de piste terug naar het dorp skiën door middel van een dal afdaling. Voor de skiërs die houden van een uitdaging is er ook de mogelijkheid om in de nacht te skiën. Je kan in dit skigebied zowel als beginner als gevorderde goed vooruit. Daarbij heeft dit gebied geweldige tochten om af te skiën, veel off piste mogelijkheden, heerlijk eten op de pistes en een hele gezellige après-ski. In totaal heeft het skigebied 270 kilometer aan pistes. Hiervan is 140 km blauw, 112 km rood en 18 km zwart.

+ Erg goede ligging in binnen het skigebied
+ Veel oefenpistes en kinderland voor kinderen
+ Je kan tot diep in de nacht après-skiën
+ Leuke sfeer door de authentieke bouwstijl
~ Iets hogere prijsklasse
~ Lastiger bereikbaar doordat het dorp aan het einde van het dal ligt

hinterglemm-skigebied

Woningen in Hinterglemm

In Hinterglemm zijn appartementen, huizen en hotels beschikbaar. Daarbij heb je bij hotels altijd de keuze om met of zonder ontbijt te boeken. Dit geldt natuurlijk ook voor het avond eten. Dit heeft weer gevolgen op de prijs. Het goedkoopste is om een appartement te boeken. Dan ben je minimaal €770 euro kwijt voor een week. Een hotel varieert erg in de prijzen. Dat ligt natuurlijk aan het aantal sterren. Om hier een goed inzicht in te krijgen kun je kijken op booking.com.

ski-huis

 

infographic-Hinterglamm