Skigebied Salzburg

Salzburg

Salzburg is een stad en deelstaat in Oostenrijk. Deze deelstaat is niet alleen populair in de winter, in de zomer stroomt het ook vol met toeristen. Vooral de stad Salzburg is erg populair. De binnenstad van Salzburg staat namelijk op de werelderfgoedlijst. In de deelstaat Salzburg liggen in totaal 52 skigebieden. De bekendste zijn: Flachau, Wagrain, Radstadt en Eben en Zauchensee. Voor meer informatie over Flachau en Wagrain kunt u klikken op de link. Over de andere drie skigebieden, staat alle informatie hieronder!

 

Skigebied Radstadt

Radstadt is een historisch dorpje dat ligt in de deelstaat Salzburg. Het dorpje ligt op 858 meter hoogte. Het is een van de grotere plaatsen in de regio met 4.700 inwoners. Radstadt is niet de grootste, hierdoor is het plaatsje minder populair als bijvoorbeeld Flachau. Daardoor is het ook minder massaal. Radstadt is makkelijk te bereiken met de auto en met de trein.

Er is een liftverbinding tussen Radstadt en het skigebied. Het skigebied van Radstadt is erg gevarieerd. Er zijn uitdagingen voor gevorderde skiërs en er zijn ook genoeg pistes voor beginners. Het skigebied is niet erg groot. Radstadt ligt namelijk aan de buitenkant van het skigebied waardoor er geen verbinding is naar Salzburger Sportwelt. Dus als je een keer opzoek bent naar iets anders, dan is een dagje skiën in Flachau zeker een optie. Radstadt is niet alleen erg populair onder skiërs, ook erg veel langlaufers zoeken Radstadt op in de winter. Langlaufers kunnen hier namelijk 180 kilometer langlaufen. In totaal heeft skigebied Radstadt 231 kilometer aan pistes. Hiervan is 96 km blauwe piste, 53% rood en 6% zwart.

+ Veel sfeer in Radstadt
+ Makkelijk te bereiken
+ Lage prijzen
– Weinig après-ski
– Kindvriendelijk

Skigebied in Salzburg

 

Skigebied Eben

De hele naam van deze plaats is Eben im Pongau, maar iedereen noemt het Eben. Eben is een klein dorpje en ligt op een hoogte van 862 meter. Het is geen toeristische plaats waardoor het meer dan geschikt is voor gezinnen met jongere kinderen. In het plaatsje zelf zijn een paar lekkere restaurants. Om een keer iets groters op te zoeken, is er een makkelijke busverbinding tussen Eben en Flachau.

Het skigebied van Eben is net zoals het dorpje niet heel erg groot. Maar wat een erg groot voordeel is van dit skigebied, is dat het super is voor kinderen. Er is goede variatie tussen makkelijke en moeilijke pistes.  Zo is er 96 km aan blauwe piste en 123 km aan rode piste. Hierdoor is het ideaal om in dit skigebied te leren skiën. Dit kan door het zelf te proberen maar er zijn ook een aantal goede skischolen. Het skigebied beschikt over een dal afdaling en er is de mogelijkheid om te skiën in het donker!

+ Ideaal met kinderen
+ Heerlijk rustig
+ Veel sfeer
+ Lage prijzen van woningen
– Niet per lift verbonden aan Salzburger Sportwelt
– Geen mogelijkheid voor après-ski

Piste in Eben Salzburg

 

Skigebied Zauchensee

Zauchensee is een dorpje dat ligt op 1340 meter hoogte, hierdoor is de kans erg groot dat er sneeuw ligt. Het dorp bestaat vooral uit woningen waar toeristen verblijven. Dit zijn vooral hotels en appartementencomplexen. Deze woningen staan recht aan de piste, dus ‘s-ochtends gelijk de ski’s aan en je skiet zo de lift in. Al de woningen hebben er wel voor gezorgd dat er geen centrum is in Zauchensee.

Het skigebied van Zauchensee is voor gevorderde skiërs. Het is voor ervaren skiërs dan ook zeker een aanrader om hier te gaan skiën. Er zitten echt een paar hele mooie en uitdagende routes tussen. In totaal heeft Zauchensee 231 km aan pistes. Hiervan is 96km blauw, 123 km rood en 12 km zwart. Om een keer af te wisselen is er de mogelijkheid om naar Flachauwinkl te gaan. Dit gebied heeft een directe verbinding met skigebied Zauchensee.

+ Uitdagende pistes
+ Goede locatie in skigebied
+ Kinderland beschikbaar voor alle kinderen
– Duurdere prijs klasse
– Door de hoogte lastiger bereikbaar
– Niet veel aprés-ski

zauchensee