Wintersportkleding

Als je op wintersport gaat, zijn er een hoop dingen die je niet mag vergeten. Om je daarbij te helpen, hebben we een lijstje gemaakt met de dingen die je zeker mee moet nemen zoals je skibril. Onderaan de tekst staat een eenvoudige afbeelding waarin in een oogopslag te zien is wat je niet moet vergeten.

1. Kleding

Zonder skikleding wordt het wel erg koud op de piste. Vergeet daarom niet om de volgende kledingstukken in je koffer te stoppen:

  • Thermo ondergoed
  • Ski pully
  • Skibroek
  • Thermo legging
  • Ski sokken
  • Ski-jas
  • Handschoenen

2. Skischoenen

Skischoenen hebben een speciale onderkant waardoor ze vast blijven zitten in ski’s. Zonder deze schoenen kan er dus niet geskied worden. Je hoeft niet perse zelf skischoenen te hebben. Je hebt ook de mogelijkheid om ze te huren in het skigebied. Mocht je ze wel zelf hebben, vergeet ze dan niet.

Tip: Reserveer de skischoenen alvast bij het verhuurbedrijf waar je gaat skiën. Dan heb je de zekerheid dat er nog skischoenen zijn voor jou.

skischoen

3. Helm

Skiën is erg leuk om te doen, maar het blijft een sport met risico’s en gevaren. Daarom raad ik net als alle ski organisaties zeker aan om een skihelm te dragen, ook al is het niet verplicht in het skigebied. Het is voor je eigen veiligheid. Een helm is niet duur in aanschaf en gaat erg lang mee. Laat je dan ook niet tegenhouden door de kosten om een helm te dragen, helmen zijn ook altijd te huur in het skigebied.

ski helm

4. Skibril

De zon schijnt op de piste altijd feller dan normaal. Dit komt doordat de zonnestralen worden gereflecteerd op de witte sneeuw. Dit kan zo fel zijn dat het je zelfs kan verblinden. Door een zonnebril of een skibril te dragen heb je hier geen last meer van. Maar zodra er sneeuw begint te vallen of er harde wind is, is het slimmer om een skibril te dragen. Je ogen zijn dan volledig beschermt. Zorg er dus voor dat deze in je koffer zit!

Kind met skibril

5. Ski’s

Het allerbelangrijkste wat je nodig hebt tijdens het skiën zijn natuurlijk de ski’s. Sommige mensen hebben ze zelf, maar de meeste huren ski’s in het skigebied. Als je ze zelf hebt vergeet ze dan niet mee te nemen. Een tip voor de huurders: reserveer de ski’s alvast bij de verhuurder in het skigebied.

6. Rugzak

Als je de hele dag aan het skiën bent, is het erg handig om een rugzakje mee te nemen. Vaak worden er ook lange tochten afgelegd. Tijdens deze tochten is het fijn om tussendoor iets te drinken of wat te eten. Dit kan je dan meenemen in de rugzak. Ook kan je er zonnebrand in doen aangezien de zon erg fel is en je kan je skibril erin doen voor het geval dat het gaat sneeuwen. Als laatste kan je ook je camera er in doen om de mooie natuur vast te leggen op een foto.

Vrijwel alle wintersportkleding kun je ook online bestellen. Bepaal per product of dit handig is. Skischoenen moet je echt zelf gepast hebben. Maar een skihelm of skibril kun je prima via internet bestellen. Tip: maak een lijst met wat je allemaal mee wilt nemen. Vergeet ook zeker thermo-ondergoed niet Een must als het een keer een mindere dag is op de piste! Een overzicht van zowel ‘echte’ wintersportwinkels als online winkels vind je op outdoorwinkels.nl

Infographic_Alles_wat_je_nodig_hebt_bij_ski_n