Wintersport Frankrijk

Vier redenen om in Frankrijk te gaan skiën!

1. De hele grote skigebieden

Frankrijk is het land met de grootste skigebieden. Wanneer er maar 100 km aan piste is in een skigebied wordt het klein genoemd. Het leuke aan al deze kilometers aan piste is dat het vaak lange tochten zijn. Met sommige kan je wel een dag vooruit! De twee grootste skigebieden in Frankrijk zijn Vallées en les portes du Soleil. In deze gebieden kan je meer dan 600 km aan pistes af skiën. Hier hoef je in de vakantie dus nooit een piste dubbel te doen.

skitocht skiën

2. Sneeuwzeker

Bijna alle skigebieden in Frankrijk liggen erg hoog. Hierdoor ligt er bijna altijd sneeuw in het skiseizoen. In sommige skigebieden kan je niet alleen in het skiseizoen skiën, maar daar kan je het hele jaar door skiën. Dit komt doordat bovenin sommige skigebieden een gletsjer ligt. Hier ligt altijd sneeuw en je kan hier dus altijd skiën. Dus zelfs als je lekker op zomervakantie bent in Frankrijk, kan je helemaal naar het topje van een berg gaan om daar te skiën. Skigebieden die een gletsjer hebben zijn Tignes en Les Deux Alpes. In Val Thorens ligt het hoogste skigebied van Europa.

Skiën op gletsjer

3. Groene pistes

De meeste mensen kennen alleen de blauwe, rode en zwarte piste. Maar in Frankrijk kan je ook van de groene piste glijden. De groene piste is de makkelijkste piste van allemaal. Het is echt voor de beginnende skiërs die de techniek nog moeten leren. De moeilijkheidsgraad van pistes is dus groen, blauw, rood en dan zwart. Groene pistes zijn erg breed en zijn ook helemaal niet stijl.

leren skiën op groene piste

4. Moderne après-ski

In vergelijking met Oostenrijk is de après-ski in Frankrijk totaal anders. Hier is het niet meelallen met Duitse nummers, maar er is juist moderne muziek die vaak wordt gedraaid door een DJ. Deze DJ staat buiten op een groot terras. Iedereen kan dus genieten van een lekker drankje, de zon en de mooie omgeving tijdens dat er moderne muziek wordt gedraaid.

après-ski in frankrijk