Skigebied Val Thorens

Je kunt hier alles lezen over het Franse dorp Val Thorens. Eerst staat er informatie over het dorp en het skigebied. Daarna over de woningen in het gebied. Onderaan de pagina staat nog een duidelijke afbeelding waarin alle informatie staat verwerkt.

Het dorp

Op 2300 meter hoogte vind je het skidorp Val Thorens. Het dorp ligt aan het einde van de Belleville vallei. Sinds 1971 is het dorp alleen maar gegroeid waardoor het nu bij het grote skigebied Les Trois Vallées hoort. In Val Thorens is altijd druk door de toeristen.

Door Val Thorens liggen zelfs pistes. Het maakt dus weinig uit in welke woning je zit, je hoeft nooit meer dan een paar stappen te zetten om op de piste te staan. Hierboven werd al vermeld dat het altijd druk is in het skigebied. Gelukkig is dit niet te merken op de pistes en bij de liften. In dit gebied staan namelijk de beste skiliften ter wereld. Met de beste liften wordt bedoeld dat deze liften de meeste mensen mee kunnen nemen in een uur. Alle andere liften op de wereld kunnen dus minder mensen mee naar boven nemen binnen een uur.

dorp-val-thorens

Het skigebied

Het skigebied waarin wordt geskied vanuit het dorp is dus Les Trois Vallèes. Dit skigebied beschikt over mooie tochten, geweldige off-piste mogelijkheden, veel variatie in de pistes en er zijn geen vlakke stukken. Ook is er een hoge sneeuwzekerheid en de gevorderde kunnen uitstekend vooruit. In totaal is er 600 kilometer aan piste om af te skiën. Hiervan is 40 km groen, 272 km blauw, 216 km rood en 72 km zwart.

+ Super locatie binnen het skigebied
+ Grootste après-ski van Frankrijk
+ Kindvriendelijk
~ Druk
~ Soms lastig te bereiken
– Dure prijsklasse

skigebied-val-thorens

Woningen in Val Thorens

De woningen in het skidorp staan midden op de pistes, ideaal dus! Er worden op internet veel aanbiedingen aangeboden voor een woning met daarbij gelijk een skipas. Dit kost in het hoogseizoen ongeveer tussen de €480 en €1000 euro. Voor meer informatie kun je kijken op sportiek.com

Woningen in Val Thorens

Afbeelding

infographic-val-thorens