Sport

Op wintersport zijn skiën en snowboarden niet de enige sporten die je kunt doen. Aangezien je dit heel de vakantie al doet, is het erg leuk om een keer afwisseling te hebben. In dit bericht staan andere leuke sporten die je kunt doen op wintersport zoals sleeën, rodelen of langlaufen!

Sleeën

Wanneer mensen denken aan sleeën, wordt er vaak gedacht dat dit alleen leuk is voor kinderen. Maar dit is absoluut niet zo. Sleeën is een activiteit voor iedereen en daarom erg leuk om te doen met het hele gezin, de vriendengroep of de familie. Het kan al heel simpel door een plastic sleetje (ook wel de pannenkoek genoemd) mee te nemen naar de piste en daar om de beurt naar beneden te glijden. Ook is het erg leuk om de ouderwetse houten slee mee te nemen naar de piste. Een andere mogelijkheid is om de houten slee mee te nemen tijdens een wandeling door de sneeuw. Zeker weten dat er veel lol wordt gemaakt tijdens de wandeling!

Kind aan het sleeën

Rodelen

Rodelen is ook een manier van sleeën, maar dit gaat er net iets harder aan toe. Aangezien het zo snel gaat, is er altijd een speciale route aangelegd. Deze route is speciaal gemaakt om met een houten of plastic slee naar beneden te glijden. De route staat aangegeven door middel van bordjes of paaltjes. De sleetjes zijn bovenaan de baan te huur en dan kan het avontuur beginnen! Het is heel erg makkelijk om te rodelen. Er wordt namelijk gestuurd met de handen en de voeten. Met de voeten is het ook mogelijk om te remmen. Wanneer er een rodelbaan bij het verblijf in de buurt zit, is het zeker de moeite om met het hele gezelschap een poging te wagen. De langste rodelbaan is in Bramberg, Oostenrijk. Hieronder kan je alvast een stukje van de route bekijken!

Langlaufen

Net als bij skiën, maken mensen bij langlaufen ook gebruik van twee lange latten. Deze zijn nog langer en dunner dan ski’s. Met deze latten is het mogelijk om over de sneeuw te glijden. In tegenstelling tot skiën, gaan langlaufers niet naar beneden. Langlaufers glijden over de sneeuw op vlakke stukken en zien op deze manier erg mooie natuur. Dus om een keer de bossen in te gaan en andere mooie gebieden te ontdekken, is het zeker een aanrader om te gaan langlaufen.

langlaufen