Skikleding

Voordat je kan gaan skiën of er op skivakantie gegaan kan worden, kan er een ding niet ontbreken: Skikleding. Hier kan je lezen welke kledingstukken je absoluut niet moet vergeten op skivakantie zoals een skibroek.  Onderaan staat nog een makkelijke afbeelding waarin in een oogopslag te zien is wat je nodig hebt!

1. Thermo onderbroek

Het allereerst wat je aantrekt van je ski outfit is natuurlijk de onderbroek. Een echte aanrader is om een thermo onderbroek te dragen. Hierdoor verlies je geen warmte tijdens het skiën en krijg je het dus minder snel koud!

2. Ski pully

Het is ook belangrijk om je bovenlichaam warm te houden. Dit kan vooral door veel laagjes te dragen. Hierbij komt een ski pully goed van pas. Deze pully is namelijk speciaal gemaakt om in te skiën. Een voordeel aan een ski pully is dat het een rits heeft. Je kan hem dus open doen als je het warm hebt.

3. Skibroek

Wat natuurlijk echt niet kan ontbreken aan een ski outfit is de skibroek. Vroeger waren deze altijd heel wijd, maar tegenwoordig zijn skibroeken erg mooi. Je hebt ze in veel verschillende kleuren en modellen. Let wel op dat de skibroek die je koopt altijd water- en winddicht is. Wanneer je dan valt krijg je geen koude of natte benen. Een tip is om aan je skibroek bretels vast te maken. Hierdoor weet je zeker dat hij tijdens het skiën goed blijft zitten!

ski helm en ski broek

4. Ski sokken

Met skiën heb je erg harde schoenen aan. Daarom is het fijn om extra steun te hebben onder je voet, bij je enkels, bij je schenen en bij je kuiten. Deze steun kunnen ski sokken bieden. Ski sokken komen tot net onder de ski. Onder je voet, bij je enkels, schenen en kuiten heeft de sok een extra dikke laag. Dit zorgt voor de stevigheid.

5. Ski-jas

Het is belangrijk een ski-jas aan te schaffen als je gaat skiën. Dit is namelijk net iets anders dan een winterjas. Bij een ski-jas weet je zeker dat hij water- en winddicht is. Hierdoor word je dus niet nat van de sneeuw. Een ander voordeel aan een ski-jas is dat het een speciaal vakje heeft voor de skipas, zo raak je die dus niet kwijt. Als laatste is een ski-jas speciaal gemaakt om te bewegen. Het is dus makkelijker om snelle bewegingen te maken.

infographic skikleding skibroek