Avontuur

Voor degene die van een uitdaging houden, zijn er veel avontuurlijke activiteiten om te doen op wintersport. Op wintersport ben je namelijk in een super avontuurlijk landschap. In dit bericht staan welke activiteiten erg leuk zijn voor de avonturiers onder ons. Denk aan off piste skiën, op een sneeuwscooter rijden of het noorderlicht bekijken.

Off piste

De activiteit off piste is erg eenvoudig om uit te voeren op wintersport. Aangezien er de hele week al wordt geskied of gesnowboard, zijn de benodigdheden er al. Wel is het belangrijk dat de avonturier die deze uitdaging wil aangaan, beschikt over goede ski of snowboard skills. Wanneer dit het geval is, is het altijd verstandig om de mogelijkheden te bespreken bij het informatiepunt van het skigebied. Off piste skiën gaat niet zonder risico’s. Daarom is het altijd belangrijk om voorbereid te zijn. Na een goede voorbereiding, kan er lekker gescheurd worden door de losse sneeuw in het mooie berglandschap.

off piste skiër

Sneeuwscooter

Helaas kan het nog niet in alle skigebieden, maar heb je de mogelijkheid: Ga dan rijden op een sneeuwscooter. Een sneeuwscooter ziet er uit als een soort jetski maar dan met ski’s eronder. Het voertuig kan zowel over sneeuw als ijs rijden. Over de gladde ondergrond kan de scooter tegen de meest steile bergen oprijden en dat zorgt voor een hele vette ervaring! Een sneeuwscooter huren kan vaak alleen in de avond omdat er dan geen mensen meer in het skigebied zijn. Hierdoor is het wel erg koud, dus zorg voor voldoende thermo kleding. In het noorden van Europa worden er steeds vaker sneeuwscooter reizen georganiseerd. Het is ook zeker de moeite om hier eens een keer naar te kijken.

sneeuwscooter

Het noorderlicht

Het noorderlicht is helaas niet te zien in de populairste wintersport landen Oostenrijk en Frankrijk. Om het noorderlicht te zien moet je daarom op skivakantie naar het noorden van Noorwegen, Lapland, Ijsland of Rusland. Dit is een stuk verder reizen helaas, maar zeker de moeite om te bekijken.

Noorderlicht