Wintersport activiteiten

Op wintersport zijn er tientallen activiteiten om te doen. Toch zijn er vele activiteiten waar niet aan wordt gedacht. Als iemand denkt aan wintersport komen bijna altijd de woorden skiën, snowboarden en après-ski naar boven. Maar er zijn veel meer activiteiten om te doen die makkelijk uit te voeren zijn. In dit bericht lees je leuke activiteiten die iedereen makkelijk kan doen op skivakantie zoals een sneeuwpop maken!

Spelletjes

Wat is er gezelliger dan onder het genot van een borrel in jullie appartement ’s avonds nog een spelletje te spelen? Of het nu toepen, domino, Rummikub of hartenjagen is: na een lange dag in de sneeuw is samen spelen aan tafel een prima plan. Veel reisspelletjes passen gewoon in je koffer. Geen probleem dus om mee te nemen op wintersport! Na een dagje skien of boarden is iedereen wel wat rozig. Dus kies niet voor RISK of Monopoly; die spellen duren te lang.

Sommige (luxere)wintersport- appartementen en chalets hebben gewoon gezelschapsspellen in huis liggen. Nadeel: ze zijn iet altijd helemaal compleet. Maar ook dat levert vaak hilarische situaties op. Op wintersport-reizen.nl vind je verhuurders van luxere chalets voor je wintersportvakantie

Sneeuwpop maken

In Nederland komt het bijna nooit voor dat er zo veel sneeuw ligt om een grote sneeuwpop te maken. Daarbij plakt de sneeuw in Nederland niet en is de sneeuwpop in de middag alweer een plasje water. Daarom moet je op skivakantie gebruik maken van de grote hoeveelheid sneeuw. Ga nadat iedereen terug is van de piste lekker met zijn alle naar buiten. Ga daar samen de grootste sneeuwpop maken. Het leuke hiervan is dat je met de hele groep bezig bent, er wordt veel gelachen en de rest van de vakantie kan de sneeuwpop voor de deur staan. Zo wordt er iedere dag weer gedacht aan de leuke namiddag van de sneeuwpop maken.

Om de sneeuwpop er helemaal compleet te maken, maak van een wortel de neus en maak van dropjes de ogen en de mond. Vervolgens kan er een muts op het hoofd en een sjaal om de nek, dan is de sneeuwpop helemaal af!

Tip: Zorg dat twee à drie personen van de groep alvast het eten voorbereiden tijdens dat jullie de sneeuwpop maken. Er kan dan meteen worden aangeschoven zodra de sneeuwpop af is!

sneeuwpop maken

Sneeuwballen gevecht

Kan je iets leukers bedenken dan een sneeuwbal in iemands gezicht gooien? Nee, ik ook niet! Neem op skivakantie lekker je vrienden of familie mee naar buiten. Begin gewoon uit het niets een sneeuwbal te gooien, zeker weten dat iedereen mee doet! Je kan natuurlijk ieder voor zich spelen en kijken hoe het verloopt, maar je kan er ook een echt spel van maken. De regels van het spel gaan als volgt:

  • Maak 2 teams
  • Trek een lijn waar de teams niet overheen mogen
  • Spreek af hoeveel minuten je een voorraad sneeuwballen mag maken
  • Wanneer deze minuten voorbij zijn kan het spel beginnen
  • Als je een sneeuwbal gooit op iemand van het andere team, moet die aan de zijkant gaan staan
  • Je gooit door totdat er niemand van het andere team meer over is en dan win je!

Tip: Spreek van tevoren af wat de prijs is voor het winnende team.

sneeuwballen gevecht