Skigebied Alpe d’huez

Hier kan je alles lezen over skiën in de Alpe d’huez! Eerst vind je informatie over het dorp zelf, dan over het skigebied en als laatste over de woningen in het dorp. Onderaan de tekst staat een afbeelding met hierin nog meer details over het skigebied!

Het dorp

Het plaatjes Alpe d’huez is niet alleen bekend omdat het een populaire wintersport plaats is, het is ook de finish van touretappes. In totaal kunnen er 25.000 mensen verblijven in het dorp. Vooral het centrum maakt het dorp erg aantrekkelijk. Je kan hier namelijk goed winkelen, lekker eten en er zijn veel bars waar je lekker een drankje kan doen. Het dorp Alpe d’huez is boven het dorpje Huez gebouwd, dit is het oorspronkelijke dorp en is de afgelopen jaren flink uitgebouwd.

Het skigebied

Alpe d’huez – Grand Domaine behoort tot de grootste skigebieden van de wereld. Het varieert in hoogte van 1800 tot 3300 meter. De gevorderde skiërs kunnen hier goed vooruit doordat er veel mogelijkheden zijn om off-piste te skiën. Ook zijn er mooie tochten die je  kan afleggen en is er veel variatie in de pistes. Als laatste heeft het dorp een een erg gezellige après-ski en is er een hoge sneeuwzekerheid. In totaal is er 250 kilometer aan pistes om af te skiën. Hiervan is 20 km groen, 50 km blauw, 130 km rood en 50 km zwart.

+ Locatie midden in het skigebied
+ Veel après-ski
+ Lage prijsklasse
~ Geen authentieke stijl
~ Erg massaal voor kinderen
~ Alleen bereikbaar via de beroemde klim

skigebied Alpe d'huez

Woningen in Alpe d’huez

In het hooggelegen dorp kun je verblijven in hotels, appartementen, resorts, vakantieparken en bed & breakfasts. Om in een appartement te verblijven voor een week in het hoogseizoen betaal je tussen de €872 en €1.400 euro. Bij een hotel ligt de prijs net wat hoger, namelijk tussen de €900 en €2.900 euro. Voor meer informatie over woningen kunt u kijken op booking.com.

Alpe d'huez dorp

Overzicht skigebied in een afbeelding

Infographic-Alpe-d-huez