De beste Après-ski bestemmingen

Nederlandse wintersporters kiezen al jaren als favoriete vakantieland: Oostenrijk! De kwaliteit van de hotels, restaurants, de liften, de prijs-kwaliteit verhouding en natuurlijk speelt après-ski ook een grote rol in de keuze. Er is immers geen plek in de Alpen waar men zo los gaat als Oostenrijk. Van alle populaire skigebieden zijn veruit de meeste (mede) daarom in Oostenrijk te vinden. De Nederlandse wintersporters komen er zeer graag en zijn er dan ook met vele te vinden. Het is bijna vreemd dat après-ski geen term uit Oostenrijk is! Natuurlijk trekken we er op uit met de auto.

Mayrhofen of Obertauern

In Zillertal kom je een Nederlandse enclave tegen Mayerhofen. Mayerhofen is een geweldige plek als je na het skiën zin hebt in een goed feest. Bij Pilzbar op de berg begin je en zodra je de vibe te pakken hebt ga je met de Penkenbahn naar beneden. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over de afdaling. Eenmaal beneden stap je vervolgens natuurlijk de Icebar of Brück’n Stadl binnen. Natuurlijk kan je ook kiezen voor Salzburgerland het hoog gewaardeerde hoteldorp in Obertauern. Edelweiss Alm en Lurzer Alm twee fantastische tenten de eerste op de berg, de andere in het dorp geven je de traditionele après-ski sfeer mee waarbij men wel volledig los gaat. Leuk aan Obertauern is dat je naast alle Nederlanders ook Oostenrijkers en Duitsers zal aantreffen, geen enclave dus!

Ischgl of Sölden

Ischgl is misschien wel de beste bestemming in Oostenrijk, het nabijgelegen dorp Pazauntal is zelfs zo populair dat men uit München er komt stappen zonder ook maar een berg op te gaan. De après-ski tenten stapelen zich op, hier zal je zeker een feest aantreffen. In het dorp zijn Schatzi en Kuhstall echte aanraders en op de berg natuurlijk Paznauner Taja. Zin om te feesten tot de ochtend dan ben je welkom in Trofana Arena of Pacha. Een andere plek met een goede reputatie is Sölden. De après-ski is er beter dan het skigebied waar trouwens ook vrijwel niets op aan te merken is. Op de top van de berg kan je feesten in de Obstlerhütte of Phillips, in het dal kan je meezingen met Nederlandstalige liedjes in Alm Rausch of de altijd toffe Schirm Bar.

Val Thorens

Hoger dan dit Franse dorp kom je niet in skigebieden en misschien is dit de reden dat de alcohol extra lekker aankomt. Feest er op los in Val Thorens, start gelijk bij La Folie Douce nabij het bergstation van de stoeltjeslift Plein Sud. Zoek de drukte op in Malaysia en Le Monde waar je tijdens de beruchte Dutchweek meer mensen zult vinden dan op de piste zelf!

Een goede voorbereiding

Wanneer je op vakantie gaat naar een van hierboven genoemde bestemmingen is het natuurlijk belangrijk dat je auto goed verzekerd is. Met pech staan is vervelend, maar in het buitenland met pech staan is nog erger. Neem gauw een kijkje op Autoverzekering.nl, via deze site kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken om een autoverzekering te vinden die het beste past of de goedkoopste autoverzekering van Nederland te vinden.