Skigebied Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm is een gemeente in Oostenrijk. Dit ligt in de deelstaat Salzburgerland. Hier wonen 3000 mensen, maar in de winter stroomt het helemaal vol met wintersporters. Saalbach-Hinterglemm bestaat uit twee dorpen, Saalbach en Hinterglemm. Voor meer informatie over deze dorpen kunt u klikken op de link. Hieronder wordt informatie gegeven over de skidorpen Fieberbrunn en Leogang. Alle informatie die u moet weten over deze skidorpen leest u hier!

Fieberbrunn

Het dorp
Dit skidorp is pas populair geworden nadat er een verbinding is gemaakt met Saalbach en Hinterglemm. Nu is Fieberbrunn een groot toeristenoord dat vooral geschikt is voor families. Het dorpje ligt op de grens van Tirol en Salzburgerland, in het Pillerseetal. In totaal heeft Fieberbrunn 4200 inwoners.

Het skidorp is erg geschikt voor families door het veilige centrum. Hier mogen namelijk geen auto’s rijden. Daarnaast is het dorp niet erg groot en massaal, zelfs in het hoogseizoen is het rustig op straat. Hierdoor hangt er een typisch Tiroolse sfeer. Maar natuurlijk is er wel après-ski te vinden waar een leuk feestje gebouwd kan worden. Daarbij worden er in het hoofdseizoen ook leuke evenementen georganiseerd voor de toeristen.

Het skigebied
Het skigebied waarin geskied wordt vanuit Fieberbrunn is Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. In dit gebied kunnen beginners erg goed vooruit. Maar niet alleen de beginners hebben veel kilometers om af te skiën, er is ook meer dan genoeg uitdaging voor de gevorderde skiërs. Zij kunnen off-piste skiën of op de zwarte piste. Voor de avonturiers is er de mogelijkheid om lange en mooie tochten te skiën of de dal afdaling te maken. Als laatste heeft het skigebied lekker eten op de pistes, is het meer dan geschikt voor kinderen en is er aan het einde van de dag feestelijke après-ski. In totaal heeft het gebied 270 kilometer aan pistes. Hiervan is 140 km blauw, 112 km rood en 18 km zwart.

+ Veel sfeer
+ Kinderland
+ Goede skischool
+ Makkelijk bereikbaar
~ Reistijd naar skigebied
~ Redelijke après-ski
~ Gemiddeld prijsniveau
– Druk

fieberbrunn

Woningen

Voor meer informatie over hotels, appartementen en pension in Fieberbrunn kunt u het beste kijken op boeking websites. De prijzen verschillen tussen de €45 en €132 per nacht. Dit heeft vooral te maken met de soort accommodatie en in welke periode je boekt. In de vakanties zijn de prijzen namelijk hoger.

Leogang in Saalbach Hinterglemm

Het dorp
Leogang is een skidorp dat ligt op 788 meter hoogte. Dit is 200 meter lager dan de gemeente Saalbach Hinterglemm. Hierdoor is er een verbinding nodig tussen de dorpen. Deze is er zeker, maar die ligt buiten het dorp. Het centrum van Leogang stelt niet heel veel voor, er zijn bijvoorbeeld geen leuke winkelstraten.

Maar Leogang staat ook niet bekend om het centrum, het staat bekend om haar rijke geschiedenis. Het dorp is erg authentiek waardoor het een typisch Oostenrijkse sfeer heeft. Uitermate geschikt voor de wintersporters die niet alleen maar tussen de toeristen willen zijn.

Het skigebied
Het skigebied waarin geskied wordt vanuit Leogang is Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. In dit gebied kunnen beginners erg goed vooruit. Maar niet alleen de beginners hebben veel kilometers om af te skiën, er is ook meer dan genoeg uitdaging voor de gevorderde skiërs. Zij kunnen off-piste skiën of op de zwarte piste. Voor de avonturiers is er de mogelijkheid om lange en mooie tochten te skiën, te nacht skiën of de dal afdaling te maken. Als laatste heeft het skigebied lekker eten op de pistes, is het meer dan geschikt voor kinderen en is er aan het einde van de dag feestelijke après-ski. In totaal heeft het gebied 270 kilometer aan pistes. Hiervan is 140 km blauw, 112 km rood en 18 km zwart.

+ Kinderland
+ Rustige oefenpistes
+ Lage prijsklasse
+ Goed bereikbaar
~ Aan de rand van skigebied
~ Beetje après-ski

Skiër in Saalbach Hinterglemm

Woningen
In Leogang staan vooral hotels en pensions. De hotels zijn drie en vier sterren waardoor de prijzen per nacht variëren tussen €80 en €380 euro. Voor de pensions betaal je een stuk minder per nacht. Dit varieert tussen de €20 en €60 euro per nacht. Kijk voor meer informatie op berghotels.nl