Wintersport Oostenrijk

Waarom op wintersport naar Oostenrijk?

Ieder jaar gaan er ruim 900.000 duizend Nederlanders op wintersport. Hiervan gaat volgens het CBS 60% naar Oostenrijk. Dit maakt Oostenrijk het populairste wintersportland onder de Nederlanders. De redenen waarom er zoveel Nederlanders op wintersport gaan naar Oostenrijk zijn: sneeuwzekerheidVlag Oostenrijk

  • Een hoge sneeuwzekerheid
  • Gevarieerde skigebieden
  • De beste après-ski van Europa

Voor een goede, leuke en feestelijke wintersport ga je dus naar Oostenrijk! Een huisje huren in Oostenrijk is zeker een aanrader!

Sneeuwzekerheid

In Oostenrijk heb je een erg hoge sneeuwzekerheid doordat de skigebieden op een behoorlijke hoogte liggen. Dit zorgt voor weinig risico bij het boeken van de wintersport. Aangezien die al maanden van tevoren geboekt wordt, weet je niet zeker als je gaat of er ook daadwerkelijk sneeuw ligt. Het is natuurlijk nooit leuk om te zien dat het hele skigebied groen is en dat je op wintersport niet eens kan skiën. Daarom kiezen veel Nederlanders de veilige weg naar Oostenrijk om zeker te zijn van sneeuw in het skigebied.

Skilift op wintersport Oostenrijk

Gevarieerde skigebieden

Vaak ga je met een hele groep op wintersport. Dit is vaak met vrienden of familie. Hierdoor ontstaat vaak het probleem dat iedereen een ander skiniveau heeft. Er moeten in een skigebied dan verschillende pistes zijn, waar iedereen ook een week vooruit kan. Oostenrijk is dan precies het winterportland waar je moet zijn. De skigebieden zijn hier namelijk erg groot, heel wat kilometers om af te skiën dus. In de skigebieden kunnen de beginners tot de freestyle skiërs zich de hele wintersport vermaken. Zo kan de hele groep skiën in hetzelfde skigebied, waardoor ze elkaar regelmatig tegen komen en samen kunnen lunchen.

Niet alleen de skigebieden zijn erg gevarieerd, ook de plaatsen waar je kan verblijven zijn erg verschillend. Zo kan je je wintersport doorbrengen in een erg oud dorpje. Hier komen erg weinig toeristen en heb je meer contact met de lokale bevolking. Er hangt in deze dorpjes een typische Oostenrijkse sfeer. Dus hier is het niet alleen skiën op wintersport, maar ook nog een beetje Oostenrijkse cultuur snuiven. Naast de oude dorpjes heb je natuurlijk ook de toeristische steden. Deze steden staan vol met verblijven waar alle toeristen zitten. Vaak is er in deze steden een grote straat met winkels, veel restaurantjes en heel veel après-ski tentjes. Het is hier altijd feest en er hangt dan ook een erg gezellige sfeer. Het is maar net waar je naar op zoek bent, Oostenrijk heeft het allemaal! Wandelvakantie Oostenrijk is ook zeker mogelijk.

Skidorp in Oostenrijk Straat skidorp Oostenrijk

De beste après-ski

In Oostenrijk vind je de beste après-ski van Europa. Dus om echt een feestje van je wintersport te maken, moet je naar Oostenrijk toe. De steden waar je de beste en meeste après-ski vindt zijn: Sölden, Gerlos, St. Anton am Arlberg en Mayrhofen. Het maakt hier niet uit welke avond je komt, want elke avond is het er gezellig. De toeristen duiken na het skiën al vroeg in de middag het terras op. Aan het eind van middag schuiven ze van het terras naar de après-ski. Dit gaat nog de hele avond door en het blijft iedere dag weer een groot feest.

Biertjes op terras in Oostenrijk Ski's voor terras in Oostenrijk