Skigebied Tirol

Tirol is een deelstaat in Oostenrijk. Het gebied ligt in het linkerdeel van Oostenrijk, dus aan de kant van Nederland. In dit gebied liggen 80 skigebieden en meer dan 3.400 kilometer aan skipistes. De meest bekende skidorpen in Tirol zijn: Mayrhofen, Ischgl, Gerlos en Sölden. Om alles te weten te komen over Sölden, kunt u klikken op deze link. De andere skidorpen staan hieronder beschreven.

Mayrhofen in Tirol

Het dorp

Van het originele dorpje Mayrhofen is bijna niks meer te zien. Dit komt doordat het dorp erg populair is geworden onder de wintersporters. Hierdoor zijn er om het originele dorpje duizenden verblijven gebouwd. Mayrhofen is de afgelopen jaren meerdere malen vermenigvuldigd en nu uitgegroeid tot een van de bekendste skidorpen van Tirol. Het ski dorp heeft een mooi centrum en meerdere gelegenheden om te kunnen après-skiën. Voor de echte feestbeesten zijn er ook nog discotheken die tot laat in de nacht open zijn.

 

Het skigebied

Vanuit Mayrhofen heb je de mogelijkheid om te skiën in Zillertal 3000. Dit skigebied is perfect voor gevorderde skiërs, heeft lekkere restaurants op de pistes en er is veel après-ski. De nadelen aan het skigebied zijn dat er geen dal afdaling is en het is erg druk op de pistes. In totaal is er 136 kilometer aan skipiste. Hiervan is 40 km blauw, 63 km rood en 33 km zwart.

+ Feestelijke après-ski
+ Twee skigebieden bereikbaar vanuit Mayrhofen
+ 2 kinderlanden
+ Goede prijs kwaliteit verhouding
~ Een toeristisch centrum

Piste in Skigebied Tirol Mayrhofen

Woningen

Net als in de meeste skidorpen kun je ook hier verblijven in hotels, appartementen, pensions en in een bed & breakfast. Voor een week betaal je dan minimaal €450 euro. De prijs voor een week kan oplopen tot €3.500. De meeste verblijven zitten rond de €1.000 euro voor een week. Voor meer informatie kan je hier klikken.

Ischgl

Het dorp

Ischgl ligt helemaal links in de deelstaat Tirol. Het dorp is om een mooi kerkje heen gebouwd die op een heuvel staat. Ondanks het kerkje heeft het dorp toch een erg luxe uitstraling, Ischgl wordt namelijk het ‘Ibiza’ van de Alpen genoemd. Hier komen vooral dertigers op af uit landen als Duitsland, Nederland en Engeland. Dat Ischgl als bijnaam Ibiza heeft gekregen, komt door de trendy bars, disco’s en nachtclubs. De après-ski begint eerst in de barretjes, gaat vervolgens door in de discotheken en de echte feestbeesten gaan daarna ook nog naar de nachtclubs van het dorp. De après-ski is hier heel anders dan in de meeste dorpen in Oostenrijk. Het is namelijk met moderne muziek en niet meer die platte après-ski. Dit zorgt er ook voor dat Ischgl de beste après-ski heeft van de Alpen.

Doordat het dorp dus Ibiza van de Alpen wordt genoemd, is het ook erg populair onder toeristen. Per jaar zijn er wel meer dan een miljoen overnachtingen in het dorp. Daarbij zijn er ook nog toeristen uit dorpen erom heen die een kijkje komen nemen in Ischgl. Iedere dag staan alle grote parkeerplaatsen weer vol met de auto’s die uit andere dorpen komen gereden. Hierdoor is het centrum altijd gezellig met leuke winkeltjes en lekkere restaurantjes.

Het skigebied

Vanuit Ischgl heb je de mogelijkheid om te gaan skiën in het skigebied Silvretta Arena. In dit skigebied kan je erg veel off-piste waardoor het meer dan geschikt is voor gevorderde. Daarbij heeft het gebied weinig vlakke stukken en is het ook goed te doen om hier met je kinderen te gaan skiën. Als laatste is het skigebied sneeuwzeker, zit er veel variaties in de pistes en kan je erg lekker eten bovenaan de pistes. In totaal is er 239 kilometer aan piste om af te skiën. Hiervan is 47 km blauw, 143 km rood en 49 km zwart.

+ Uitstekende locatie in het skigebied
+ Veel sfeer
+ Gezelligste après-ski
+ Makkelijk te bereiken
+ Kinderland
– Erg duur

Off-piste skiër skigebied Tirol

 

Woningen

Er werd al eerder geschreven dat dit skigebied erg duur is. Dit zie je ook terug in de verblijven. Een week in Ischgl kan wel €6.000 euro kosten. Gelukkig zijn er ook iets goedkopere hotels of appartementen. Deze kosten toch nog minimaal €1.500 euro voor een week. Voor meer informatie kun je kijken op booking.com.

Gerlos

Het dorp

Gerlos ligt op 1247 meter hoogte en staat bekend als oer-Hollandse après-ski hoofdstad. Het is een middelgrote plaats waar ieder jaar weer genoeg toeristen naar toe komen om te wintersporten. De ligging van Gerlos is vlak onder de Gerlospas. De Gerlospas verbindt de deelstaat Salzburg met deelstaat Tirol.

In Gerlos hangt een erg Nederlandse sfeer. Dit komt niet alleen door de Nederlandse toeristen, in het dorp werken ook Nederlanders in de horeca en er zijn Nederlandse skileraren. In de après-ski tenten treden soms ook Nederlandse artiesten op. De prijzen in Gerlos liggen lager dan in een gemiddeld ski dorp, hierdoor komen er erg veel jongeren op het dorp af. Een groot pluspunt aan Gerlos is dat je er niet alleen kan skiën en snowboarden, je kan ook sporten uitoefenen als tennis, squash, wandelen, langlaufen, nacht rodelen en paragliden.

Het skigebied

Vanuit Gerlos ga je skiën in het gebied Zillertal Arena. Dit is een gebied dat weinig vlakke stukken heeft, goed is voor gevorderde en kinderen, sneeuwzeker is, variatie in de pistes heeft en een uitbundige après-ski heeft. Doordat het skigebied zo gevarieerd is en zowel kinderen als gevorderde er goed kunnen skiën, is het er wel altijd erg druk. In totaal heeft het skigebied 143 kilometer aan skipistes. Hiervan is 43 km blauwe piste, 89 km rode piste en 11 km zwarte piste.

+ Centraal in skigebied
+ Kinderland
+ Oudere kinderen kunnen alleen
+ Uitbundige après-ski
– Geen gezellige uitstraling
– Prijsniveau gemiddeld
– Bereikbaar door bochtige wegen

skiklasje in skigebied Tirlos Gerlos

 

Woningen

In Gerlos variëren de prijzen van een hotel tussen de €1.780 en €6.700 euro voor een week.  Bij appartementen is de laagte prijs voor een week €3.059 euro. Buiten het dorp in de kleine plaatsjes eromheen zijn de verblijven een stuk goedkoper. Voor meer informatie hierover klik hier.