Sölden

Hier lees je alles wat je moet weten over het skidorp Sölden! Voor een snel overzicht staat er een infographic onder de tekst.

Het dorp

Sölden is een sfeervol skidorp. Dit komt doordat het er altijd druk is en dit maakt het erg gezellig. Het dorp is compleet ingericht om te skiën en om te après-skiën. Daardoor zijn er erg veel appartementen en hotels in het centrum. In totaal zijn er bijna 100 hotels/pensions te vinden die variëren van 1 tot en met 5 sterren. De meeste staan allemaal in de buurt van de lift naar boven. In het dorp zelf zijn ook nog twee kleine pistes te vinden.

Après-skiën is een groot begrip in Sölden. Er zijn namelijk 25 pubs en 8 discotheken te vinden. De pubs verschillen, sommige richten zich op de Duits-Oostenrijkse muziek en andere draaien Nederlandse muziek. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden. Ook voor gezinnen is Sölden meer dan geschikt. Buiten het centrum is de drukte veel minder en is er een familievriendelijke omgeving.

Skidorp Sölden

 

Het skigebied

Het skigebied waarin geskied wordt is Ötztal Arena. Dit skigebied is zeer gevarieerd. Er zijn genoeg mogelijkheden tot off-piste maar ook de beginners kunnen hier goed vooruit. De restaurants op de pistes zijn uitstekend, er zijn weinig vlakke stukken en de sneeuwzekerheid is erg hoog. De hoge sneeuwzekerheid komt door de hoge ligging van het gebied, namelijk 1400 meter. Als laatste heeft het gebied nog een dal afdaling en een kinderpiste. In totaal heeft het skigebied 144 kilometer aan pistes. Hiervan is 70 km blauw, 45 km rood en 29 km zwart.

+ Top locatie in skigebied
+ Veel après-ski
+ Familievriendelijk
~ Veel toeristen
– Duurder dan gemiddeld
– Veel drukte op toegangswegen

Skiër in skigebied Sölden

Woningen in Sölden

Zoals al eerder verteld zijn er bijna 100 hotels/pensions te vinden in Sölden. De prijzen voor een nacht in het hoofdseizoen variëren tussen de €26 en €91. Bij de lagere prijzen komen vooral pensions of appartementen in aanmerking. Richting de €60 zijn het vooral 4/5 sterren hotels. Voor een goed overzicht van vakantiewoningen in Sölden kunt u kijken op booking.com.

 

 

Infographic-solden-goed