Skigebied Les Deux Alpes

Hier kan je alles lezen over het gezellige dorp en het skigebied van Les Deux Alpes. Onderaan de tekst staat in een afbeelding nog meer details over het skigebied.

Het dorp

Les Deux Alpes is eigenlijk een vallei van twee kilometer lang. Het dorp is net na de tweede wereld oorlog opgebouwd met niet al te mooie gebouwen. Gedurende jaren is het wel opgeknapt, dus je kan er zeker mooie woningen vinden. In het dorp kunnen wel 35.000 wintersporters verblijven. Vooral in het hoogseizoen merk je deze drukte, met name bij de wachtrijen van de skiliften. De après-ski is wel extra leuk en gezellig door de vele wintersporters die naar Les Deux Alpes komen.

Les deux alpes dorp donker

Het skigebied

Het skigebied waarin geskied wordt is Les 2 Alpes. In dit gebied is een erg gezellige après-ski, zijn er veel mogelijkheden tot off-piste, heeft een lage prijsklasse en je kan er zeker van zijn dat er sneeuw ligt in het skiseizoen. Helaas is het skigebied minder geschikt voor beginners en kinderen door de drukte op de pistes. Daarbij is er weinig aanbod van restaurants en zijn er veel vlakke stukken. In totaal heeft het skigebied 200 kilometer aan pistes om af te skiën. Hiervan is 30 km groene piste, 80 km blauw, 56 km rood en 34 km zwart.

+ Lage prijsklasse
+ Gezellige après-ski
+ Goede locatie in het skigebied
~ Matige sfeer
– Lastig bereikbaar

les-deux-alpes-skigebied

Woningen in Les Deux Alpes

Er zijn veel verschillende woningen in Les Deux Alpes. Van appartementen tot hotels en van een huis naar een bed & breakfast. In het hoogseizoen betaal je voor een appartement ongeveer tussen de €500 en €2.200 euro voor 8 nachten. Voor een hotel betaal je voor 8 nachten in het hoogseizoen ongeveer tussen de €600 euro en €2400 euro. Dit hangt sterk af van het aantal sterren van het hotel. Voor meer informatie over woningen in Les Deux Alpes kunt hier kijken.

Details skigebied

Infographic-Les-Deux-Alpes