Saalbach

Op deze pagina kan je lezen over het skidorp Saalbach. Onderaan de tekst staat nog een afbeelding met daarin nog meer informatie over het dorp.

Het dorp

Het skidorp Saalbach ligt op 1003 meter hoogte en staat bekend om haar gezelligheid. De sfeer in het dorp wordt grotendeels bepaald door de mondiane uitstraling. Saalbach staat vol met grote vier sterren hotels en zo ziet het gemiddelde straatbeeld van het skidorp er dan ook uit. Maar laat je hierdoor niet afschrikken. Aan de rand van het dorp staan genoeg kleine hotelletjes en typisch Oostenrijkse pensions. Deze zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken. Een voordeel aan het ski dorp is dat er geen auto’s mogen rijden in het centrum. Wel moet je goed kijken naar de ligging van je verblijf. Het is vanaf sommige locaties namelijk niet mogelijk om lopend naar de skilift te gaan. Je kan dan gebruik maken van een snelbus.

Ski dorp Saalbach

Het skigebied

Vanuit het dorp Saalbach kan je gaan skiën in het skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Vanuit het ski dorp is er een liftverbinding naar het skigebied. Ook kan je vanaf de piste terug naar het dorp skiën door middel van een dal afdaling. Voor de skiërs die houden van een uitdaging is er ook de mogelijkheid om in de nacht te skiën. Je kan in dit skigebied zowel als beginner als gevorderde goed vooruit. Daarbij heeft dit gebied geweldige tochten om af te skiën, veel off piste mogelijkheden, heerlijk eten op de pistes en een hele gezellige après-ski. In totaal heeft het skigebied 270 kilometer aan pistes. Hiervan is 140 km blauw, 112 km rood en 18 km zwart.

+ Meerdere liften vanuit het dorp naar het skigebied
+ Andere gebieden makkelijk bereikbaar
+ Kindvriendelijke bestemming
+ Een van de beste après-ski dorpen
+ Gezellige hoofdstraat
~ Duurdere prijsklasse
– Druk

skigebied-saalbach

Woningen in Saalbach

Zoals al eerder te lezen was, zijn er erg veel vier sterren hotels in Saalbach. Aan de rand van het dorp zijn ook kleinere hotels, pensions en bed & breakfasts. Voor meer informatie over deze verblijven, is het zeker een aanrader om op een boeking website te kijken.

infographic-Saalbach