Flachau

Op deze pagina staat alles wat je moet weten over het skidorp Flachau. Om een snel overzicht te zien van de faciliteiten in Flachau staat er onder de tekst nog een infographic!

Het dorp Flachau

Het dorp Flachau is erg bekend geworden doordat daar ieder jaar de wereldkampioenschappen afdaling worden gehouden. Dit wordt hier gehouden omdat het dorp een hoge ligging heeft, namelijk 920 meter. Het dorp is erg langwerpig, maar in het midden is wel een centrum. Het centrum is niet erg groot, maar rond 16:00 stroomt het centrum helemaal vol. Alle skiërs verzamelen zich om te gaan après-skiën. Alle leeftijden gaan mee en niet alleen de toeristen, ook de skileraren feesten graag mee in een van de vele après-ski tenten. Het is een echte aanrader om hier naar toe te gaan voor een gezellige en sfeervolle wintersport.

 

Skigebied in Flachau

Het skigebied waarin geskied wordt is Salzburger Sportwelt. Er zijn er drie plaatsen waar je dit skigebied kan betreden. In dit skigebied ligt vrijwel altijd sneeuw door de hoge ligging. In totaal heeft dit skigebied 231 kilometer aan pistes. Hiervan is 96 km blauw, 123 km rood en 12 km zwart. Het skigebied is minder geschikt voor beginners, het is namelijk altijd druk in dit skigebied. Daardoor moet je altijd goed kijken waar je skiet. Een ander nadeel is dat er vaak lange wachtrijen zijn bij de skiliften. Het skigebied beschikt over een dal afdaling en het is mogelijk om in de avond/nacht te skiën. Voor de kinderen zijn er meerdere kinderlanden waar ze kunnen skiën.piste in skigebied Flachau

+ Dorp is makkelijk bereikbaar
+ Erg veel aprés-ski
+ Meer dan geschikt voor kinderen
+ Erg centrale ligging in het skigebied
– Hoge prijsklasse

 

 

Woningen in Flachau

Er zijn erg veel verschillende woningen in Flachau. Deze staan allemaal om de hoofdweg van het dorp heen gebouwd. Hierdoor is dus die langwerpige vorm ontstaan.

Doordat het dorp een erg centrale ligging heeft, hebben de woningen vaak een hogere prijsklasse. Een nacht kost tussen de 60 en 180 euro. De woningen zijn in typische Oostenrijkse stijl. In Flachau zijn er vooral appartementen, maar het is ook mogelijk in een hotel te verblijven. Voor meer informatie over de woningen in Flachau kunt u kijken op:

https://www.airbnb.nl/s/Flachau–Oostenrijk

huis in skigebied Flachau

 

Infographic_Flachau

 

Reviews van de wintersporters zelf