De geschiktste wandelschoen kiezen

Je kent het vast. Je hebt een leuke wandeltocht in de planning en je wil van deze tocht genieten zonder blaren. Daar horen natuurlijk wandelschoenen bij die geschikt zijn voor zowel je voeten als voor de tocht. De één heeft namelijk meer ondersteuning nodig dan de ander. Ook verschilt het per tocht welke wandelschoenen geschikt zijn. Om je op weg te helpen met deze zoektocht lees je in deze blog waar je allemaal rekening mee moet houden. Het kiezen van een passende wandelschoen is namelijk erg belangrijk. Wanneer je de verkeerde schoen kiest, krijg je last van je voeten. Hierdoor moet je constant pauzes nemen. Dit maakt de reis en stuk minder prettig dan gehoopt natuurlijk. Dan kun je bijna net zo goed een campingstoel mee nemen om steeds op te gaan zitten. Benieuwd hoe je dit kan voorkomen? Lees dan snel verder. 

  

 Het type wandelschoen bepalen 

Er zijn verschillende typen wandelschoenen. Elk type heeft een ander mate van soepelheid. Daarnaast is elk type geschikt voor een ander soort terrein. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Hieronder ziet u een kort overzicht met de typen wandelschoenen met de bijbehorende terreinen.  

  1. Categorie A-wandelschoenen: zijn geschikt voor een algemene wandeling door je dorp, op het strand of bijvoorbeeld voor een boswandeling. Deze schoen is licht van gewicht en soepel.
  2. Categorie B-wandelschoenen: Zijn geschikt voor heuvelachtige terreinen, berglandschappen. Type B-wandelschoenen zijn dus bestemd voor de uitdagendere terreinen. Deze schoenen zijn dus een stuk steviger dan de A-variant. 
  3. Categorie C-wandelschoenen: zijn geschikt voor de meerdaagse wandeltochten. Bent u een echte avonturier en bezoekt u graag hooggebergten? Dan is de categorie C-schoen onmisbaar. Deze schoen is zeer stevig, heeft een grof profiel en daarnaast is het bevestigen van stijgijzers geen probleem met deze schoen.

Het type binnen voering 

Het kiezen van de juiste binnen voering is belangrijk voor het voorkomen van blaarvorming. Wanneer een voering ervoor zorgt dat je voeten snel zweten krijg je namelijk eerder blaren. Ook regen of nat gras veroorzaken vaak blaren. Kies daarom waterdichte schoenen voor een optimale wandelervaring. Wandel je voornamelijk in het warme seizoen? Let er dan op dat de schoenen ook goed kunnen door ademen. Deze soort wandelschoenen zijn vaak weer lichter van gewicht.  

Geef een antwoord