Het inrichten van jouw ideale vakantiewoning

Iedereen kent het wel: dat heerlijke gevoel zodra je vakantie hebt. Lange tijd heb je gewerkt en nu eindelijk mag je op vakantie. Elke kerstvakantie reizen vele Nederlanders af naar de Alpen om hier te skiën. De één slaapt in een hotel en de ander in zijn eigen vakantie woning. Het hebben van zo’n vakantie woning kan vele voordelen hebben, maar zorgt ook voor veel geregel. Zo staan er belangrijke keuzes te wachten: hoe richt je je nieuwe vakantie stek namelijk in? 

 

Slaapkamer

Het belangrijkste aan je vakantiewoning is dat je een plek hebt om te slapen. In je slaapkamer heb je een bed, kast en nachtkastje nodig. Maar iedereen weet dat hiermee de kamer niet af is. Om er voor te zorgen dat je een goede nachtrust hebt, is het belangrijk dat het donker is. Verduisterende gordijnen zijn hier een goede oplossing voor. Hiermee zorg je ervoor dat je ook in de middag kan uitrusten waar nodig. Daarnaast heeft de slaapkamer ook de nodige decoratie nodig; een leuk schilderij of gekke lamp kan je kamer al grotendeels aankleden. Vergeet als laatste niet aan een zacht vloerkleed te denken, zodat je in de ochtend niet met je blote voeten op de koude tegels stapt.

 

Woonkamer

Hetgeen waar je tijdens je vakantie het meest zal verblijven is waarschijnlijk de woonkamer. Hier zullen eindeloze spelletjes worden gespeeld en gezellige borrels gehouden worden. Een goede bank en mooie salontafel kunnen hier dan ook niet ontbreken. Daarnaast kunnen planten en schilderijen ervoor zorgen dat deze ruimte een mooie opvulling krijgt en helemaal als thuis gaat voelen.

 

Keuken

Als je woonkamer dan af is, is een goede keuken belangrijk. Sommige mensen zullen hier minder gebruik van maken en meer uit eten gaan, maar zeker voor het ontbijt is het fijn om een keuken te hebben die van alle gemakken voorzien is. Denk hierbij aan een goede oven, koelkast en fornuis. Maar ook een mooi servies en eettafel kunnen de keuken helemaal af maken. Als laatste is het ook in deze ruimte van het huis belangrijk om gordijnen te hebben. Privacy kan een belangrijke eis zijn voor vele vakantiegangers, want er is niets fijner dan in alle rust met je dierbaren te genieten van de vakantie. In een keuken zijn echter de ramen vaak korter doordat het aanrecht een deel van de muur wegneemt. Hiervoor kunnen gordijnen op maat dan ook een goede oplossing zijn.

Geef een antwoord