Op wintersport? Dit zijn de regels voor sneeuwkettingen!

Je bent van plan om binnenkort op wintersport te gaan met de auto. Aangezien sneeuwkettingen in sommige landen tegenwoordig verplicht zijn, is het wel handig om hier van tevoren van op de hoogte zijn en je in te lezen. Hieronder meer informatie over: op wintersport? Dit zijn de regels voor sneeuwkettingen.

Algemene regels sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen op de kleine bergwegen zijn in alle wintersportgebieden verplicht. Meestal staat er op de verpakking van de sneeuwkettingen wat de maximale snelheid is, die geschikt is voor deze sneeuwkettingen. Houd je hier ook aan om de veiligheid optimaal te kunnen waarborgen. Ook kun je onderweg een blauw, rond verkeersbord tegen komen met een band met sneeuwketting erop, waardoor je kunt zien dat het op die weg verplicht is om je sneeuwkettingen te gebruiken. 

Hoe leg je winterbanden om je wielen?

Oefen dit vooral thuis alvast voordat je op weg gaat. Mocht je ze dan onderweg snel nodig hebben en moeten monteren, dan heb je hier al enige ervaring mee. Leg ze daarom ook altijd op een plek in de auto waar je makkelijk bij kunt. Let bij het aanschaffen van sneeuwkettingen vooral op de bandenmaat die op de buitenrand van de band staat en monteer ze op de aangedreven wielen van je auto. Heb jij voorwielaandrijving, dan dus de voorwielen. Je kunt ook sneeuwkettingen huren als je denkt dat je ze maar eenmalig nodig hebt of van plan bent het jaar erop een andere auto te kopen.

Er zijn dus enkele tips die handig zijn om in het achterhoofd te houden als je van plan bent om met de auto af te reizen naar een skigebied. Sneeuwkettingen zijn dan sowieso onmisbaar en je wilt tenslotte ook niet op een gladde bergweg staan zonder sneeuwkettingen die je om je banden kunt leggen. Wees dus wijs, schaf ze ruim van tevoren aan en oefen een aantal keren om de sneeuwkettingen op de juiste manier om de banden te monteren. Als je de sneeuwkettingen weer onder je banden vandaan haalt, maak ze dan eerst schoon en droog, om ervoor te zorgen dat je ze het volgende wintersportseizoen ook weer veilig en schoon kunt gebruiken.

Geef een antwoord