Op wintersport met het vliegtuig

Een deel van de Nederlanders gaat tijdens de winterperiode graag op wintersport. Even een weekje genieten van sneeuw, sport, een lekker zonnetje en natuurlijk de après-ski. Zwaar bepakt met ski’s of een snowboard en allerlei warme kleren vertrek je met de auto op weg naar Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Uren lang in de volgepropte auto zitten voor vaak maar een weekje ski’en. Maar het kan ook anders! Kies eens voor eht vliegtuig als vervoersmiddel om op wintersport te gaan. We gaan je wat meer vertellen over vliegen naar de wintersport bestemming en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Vliegen naar wintersport

Het reizen met het vliegtuig naar wintersport is niet voor niets populair: het scheelt veel tijd! Zeker het vliegen naar sommige plaatsen kan al voor een klein bedrag, zoals naar Innsbruck in Oostenrijk. Door de korte reistijd is het ook geschikt om alleen een weekend te gaan skiën, in plaats van meteen voor langere tijd. Houdt er wel rekening mee dat de luchtvaartmaatschappij een extra toeslag kan rekenen voor het meebrengen van eigen ski’s. Soms kan het dus gemakkelijker en goedkoper zijn om ze ter plaatse te huren. Dan hoef je alleen nog je skikleding en helm mee te nemen.

Bestemmingen

De meest populaire wintersport bestemmingen zijn Innsbruck en Salzburg in Oostenrijk en Genève in Zwitserland. Er gaan regelmatig vluchten vanaf Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Brussel en Düsseldorf Airport. Veel keuze dus in de luchthaven van vertrek. De vlucht duurt vaak maar 1,5 tot 2 uur en de kosten zijn ook vrij laag. Zo kun je vaak al voor onder de €50 een ticket naar de sneeuw kopen. Andere bestemmingen zijn Milaan, Bolzano en Verona in het noorden van Italië, Lyon in Frankrijk en regio Beieren in Duitsland op de grens met Oostenrijk. Vanzelfsprekend zijn de meest populaire bestemmingen ook het meest druk. Met vliegen ben je natuurlijk wel afhankelijk van de beschikbare vluchten en luchthavens die in de buurt van wintersportgebieden liggen.

Parkeren op de luchthaven

Als je met al je bagage vol met ski spullen richting de luchthaven vertrekt in de auto, kan het feest beginnen! Vergeet alleen niet om voor vertrek nog een parkeerplaats te reserveren, zodat jouw auto veilig geparkeerd staat wanneer jij op de skipiste staat. Bij vergelijkings- en boekingswebsite Vliegen en Parkeren kun je parkings vergelijken bij diverse luchthavens. Zo kun je een parking Charleroi Airport voor een goedkoop bedrag scoren, maar ook bij Eindhoven Airport of Schiphol is voldoende aanbod.

Voor- en nadelen

Zoals alles kent ook het vliegen naar wintersport voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rij, zodat je de afweging kunt maken of jij voortaan met het vliegtuig of toch gewoon met de auto op wintersportvakantie gaat.

Voordelen

Tijdwinst; Vaak sta je binnen 2 uur al op de plaats van bestemming, in tegenstelling tot de uren in de auto die je anders onderweg bent. Hierdoor kun je ook voor een aantal dagen gaan, zondat dat je het gevoel hebt dat de reistijd langer was dan de tijd op de skipiste.

Geen file onderweg; Het scheelt tijd én irritatie als je niet onderweg in de file staat richting de sneeuw.

Nadelen

Beperkte keuze; Met de auto kun je natuurlijk overal heenrijden, maar met vliegen ben je gebonden aan de luchthavens en vluchten die vanuit Nederland en omgeving hierheen vliegen. Gelukkig biedt Transavia steeds meer vluchten aan richting de sneeuw vanaf Nederlandse luchthavens.

Hoge prijs; Vliegen kan een stuk duurder zijn dan met de auto reizen. Zeker als je met een groot gezelschap gaat, is het goedkoper om met een grote auto of busje te reizen dan voor iedereen een eigen vliegticket te kopen. Toch zijn er, zeker naar de populaire bestemmingen, veel goedkope tickets te vinden.

Slecht voor het milieu; We weten het allemaal wel, vliegen is slecht voor het milieu. De enorme CO2-uitstoot heeft een grote impact op de wereld en het wordt steeds belangrijker om hier aan te denken. Er zijn wel luchtvaartmaatschappijen die CO2-compensatie aanbieden, maar dit is geen permanente oplossing.

Geef een antwoord