De drie beste wandelroutes in de Ardennen

Wandelliefhebbers opgelet! Voor wie er graag op uit gaat om te gaan wandelen, zijn de Ardennen de ideale locatie. In dit prachtige gebied kijk je je ogen uit en komt je helemaal tot rust. Bovendien zijn er talrijke mooie wandelroutes om de omgeving te ontdekken. Ga er samen met je vrienden op uit en huur een vakantiehuis grote groep in de Ardennen. Zo kunnen jullie elke dag een nieuwe wandelroute lopen en ’s avonds lekker bijkomen en gezellig bijkletsen over wat jullie allemaal gezien hebben. Deze drie wandelroutes mogen zeker niet ontbreken tijdens jullie wandelvakantie in de Ardennen!

 

De Cascatelles

De Cascatelles is een serie van kleine watervalletjes die als het ware samen één waterval vormen. Het water stroomt en valt over omgevallen bomen en kleine rotsen, wat prachtig is om te zien. Er zijn twee (bewegwijzerde) routes die je kunt volgen: één vanuit het plaatsje Waulsort en één vanuit Hastière. Huur je een vakantiehuis Ardennen in de buurt van een van deze plaatsen, dan zit je dus zeker goed. De watervalserie is al een prachtig natuurfenomeen om te zien, maar de wandeling wordt compleet door de prachtige groene kleuren van de bladeren en mossen, die je onderweg tegenkomt. Vooral in het voorjaar is het een prachtige route. Niet alleen komen de kleuren van de natuur in de periode het best tot hun recht, maar er valt dan ook meer regen, waardoor er meer stroming is.

 

Les Échelles de Rochehaut

Vanuit je vakantiehuisje moet je ook beslist eens naar Rochehaut gaan om te wandelen. Les Échelles de Rochehaut is een wandelroute van 5,5 kilometer en wordt ook wel de laddertjeswandeling genoemd. Het is dan ook niet zomaar een wandelroute! De wandeling brengt je onder meer langs steile rotswanden, die je moet beklimmen met behulp van (je raadt het al) ladders. Het is dan ook echt een avontuur, maar bovendien een spectaculaire manier om de omgeving te ontdekken en te genieten van prachtige uitzichten. De wandeling begint in het dorpje Rochehaut. Om daar te komen kun je de auto parkeren bij het panoramapunt op Frahan, waar je meteen al kunt genieten van een van de mooiste uitzichten in de Ardennen. Meteen een mooie start van je dag!

 

Het bos van Gospinal

Een wandeling door het bos van Gospinal vereist wat minder klimkunsten, maar geeft eveneens de mogelijkheid om de prachtige natuur van het gebied te bewonderen. Het bos ligt tussen de riviertjes de Statte, de Hoëgne en de Sawe, waardoor je vooral in het voorjaar en de zomer je ogen uitkijkt naar kabbelende stroompjes en kleine watervallen. En niet te vergeten het mooie groen van de bossen. Omdat deze route van in totaal zes kilometer voor het grootste deel over een geasfalteerde weg loopt, is het een ideale wandelroute om te volgen wanneer je met kinderen bent of gewoon even geen zin hebt in obstakels en lekker rustig van de omgeving wilt genieten.

Geef een reactie