Tips om te kamperen

Het is een van de meest Nederlandse manieren om de vakantie te spenderen, maar daarom nog niet minder leuk Kamperen kan tegenwoordig natuurlijk op een heleboel verschillende manieren. Wij dachten dat het handig zou zijn als we in ieder geval eventjes een paar van de beste tips voor je op een rijtje zetten. Mocht jij dus nog voor inspiratie zoeken voor de volgende kampeertrip? Lees dan gauw verder!

Ga eens langs de kampeerwinkel

Bij de kampeerwinkel kan je natuurlijk alle benodigdheden voor tijdens het kamperen makkelijk in een winkel treffen, maar het kan ook fijn zijn om met het personeel te kunnen praten. Die kunnen je dan om persoonlijk advies vragen wat natuurlijk altijd fijn is. Je kan daar natuurlijk alles van campingstoelen tot tenten kopen. Afhankelijk van of je op een camping zelf gaat zitten, of eventueel van plant bent om in het wild te gaan, gaat natuurlijk wel behoorlijk wat invloed hebben op wat je allemaal nodig hebt.

Zorg dat je op tijd bent

Als je van plan bent op de bonnefooi te gaan, dan kan je beter wel zorgen dat je op tijd aankomt. Het gebeurt bijna niet dat een camping helemaal vol staat. Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen, dus als je van plan bent om naar een van de drukste toeristische trekpleisters te gaan, dan kan het wel slim zijn om even vooruit te bellen, maar los daarvan zou het ergste wat je anders kan overkomen dat je het nog even bij de volgende moet proberen. Als je echter nog op het laatste moment komt opdagen dan kan het nog wel eens lastig gaan worden.

Reserveren is zeker de tijd waard

Zeker als je van plan bent om naar een ver land te gaan, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een plekje gereserveerd hebt voor je. Dat is zeker ook belangrijk als je van plan bent om voor langere tijd op de camping te zitten. Op die manier heb je ook voor een langere tijd gewoon een redelijk goedkope locatie met alle benodigdheden waar je op terug kan vallen terwijl je de rest van je vakantielocatie gaat verkennen.

Zorg dat je een slot meeneemt

Nu is het niet de bedoeling dat je van plan bent om je hele tent op slot te zetten. Over het algemeen zijn campings heel erg veilig en is er altijd wel iemand die toezicht houd over het terrein. Het is natuurlijk überhaupt een beetje een lokaas voor dieven als er een slot op de tent zelf zit. Dat suggereert namelijk dat er iets waardevols in ligt. Je kan beter gewoon een kistje met een slot hebben waar je al je waardevolle spullen in kan leggen. Dit kan je dan ook makkelijk wegstoppen in een hoekje of onder een tas.

Let goed op de zon

Dit is belangrijk ook in Nederland zelf, want vaak zit je een stuk meer buiten dan normaal, maar wordt natuurlijk al helemaal belangrijk op het moment dat je in een land zit dat warmer is dan Nederland. Een zonnesteek of verbranden is natuurlijk nooit leuk. Zorg er dus voor dat je altijd je tent op een plekje zet waar er schaduw valt in de ochtend. Anders kan het nog wel eens heet worden!

 

Geef een reactie