Welke accommodatie kies je op wintersport?

Wanneer je een weekje de sneeuw gaat opzoeken, is de accommodatie wel erg belangrijk. Het is de basis waar je telkens weer terug komt en waar je de nacht moet doorbrengen. Een weekje wintersport kan erg intensief zijn. Goede nachtrust is daarom erg belangrijk. Voor welke accommodatie kies je als je op wintersport gaat?

Hotel

Een hotel is ideaal, want alles wordt er voor je verzorgd. Je kamer wordt dagelijks schoongemaakt en vaak staat het ontbijt voor je klaar elke ochtend. Het nadeel is dat je geen eigen keuken hebt en dus niet even snel zelf een lunch in elkaar kan zetten. Je kan een hotel zo luxe maken als je zelf wil. Heb je behoefte aan veel comfort? Dan kies je voor een vijf sterrenhotel.

Chalet

Een chalet is erg handig als je met een grotere groep op vakantie gaat. Een chalet is vaak vrijstaand en beschikt over meerdere slaapkamers en badkamers. Ook heb je een eigen keuken waarin je klaar kan maken wat je wil. Een van de grote voordelen is dat een chalet vaak een eigen terras heeft. Ook zijn er chalets met een eigen sauna, welke vaak in een tuinhuis met een overkapping geplaatst is. Een chalet is dus ideaal, je hebt privacy en je bent van alle gemakken voorzien.

Appartement

Kiezen voor een appartement is vaak het goedkoopst voor een weekje wintersport. In een appartement heb je de minste luxe. Vaak heb je wel een of twee slaapkamers. Ook heb je een eigen keuken, badkamer en woonkamer. Meestal is er geen ontbijtservice en ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van je ontbijt, lunch en avondeten. Een appartement is een stuk kleiner dan een chalet en heeft vaak ook geen eigen buitenruimte. Sommige appartementen beschikken over een balkon, maar niet meer dan dat. Je beschikt over de basis, meestal hoef je geen luxe te verwachten. Zo kan je wel geld besparen om op andere plekken extra geld uit te kunnen geven. 

Geef een antwoord