Top drie populairste gerechten op wintersport

Voor velen is het een jaarlijks terugkerend ding: op wintersport gaan. Een week lang in de sneeuw, op je ski’s of snowboard van de berg af sjezen. Voor velen is dat het ultieme gevoel van vrijheid. In zo’n week wintersport ben je erg actief en beweeg je veel. Een goede maaltijd is daarom erg belangrijk. Ook omdat een belangrijk onderdeel van wintersport de après-ski is, waar menig drankje geconsumeerd wordt. Wat eet je zoal in zo’n week, als je geen eigen keuken met glazen achterwand tot je beschikking hebt? 

Wienerschnitzel

Wat is nou wintersport zonder een wienerschnitzel? Een schnitzel kan zeker niet ontbreken als je je een weekje naar de sneeuw begeeft. Na een dag druk bezig zijn in de sneeuw, gaat een grote schnitzel er zeker wel in. Vaak wordt het geserveerd met patat en wat salade. Wellicht is het niet het meest gezonde wat je naar binnen kan werken, maar het vult zeker wel. Het is een goede bodem om nog een paar drankjes mee te drinken later op de dag.

Goulashsoep

Een goed gevulde goulashsoep mag zeker niet ontbreken op je wintersportvakantie. Een dergelijke goed gevulde soep is erg heet en zorgt ervoor dat je lekker opwarmt na een dag in de sneeuw. Naast goulashsoep kan je ook kiezen voor erwtensoep. Erg lekker na een uitputtende dag op de latten. Een soep gaat er altijd in!

Zoete lunch

Als je denkt aan Oostenrijk, denk je aan apfelstrudel. Het wordt vaak warm geserveerd met een heerlijke vanillesaus erbij. Het is wellicht niet helemaal geschikt als lunch, omdat het nogal zoet is. Vaak is het ook een enorme portie. Je kan apfelstrudel ook bij de koffie of warme chocolademelk nemen als een soort van toetje of gebakje. Hetzelfde geldt voor kaiserschmarrn. Dit is ook een erg populair gerecht wat je vooral in Oostenrijk tegen komt. Kaiserschmarrn kan je vergelijken met een soort poffertjes met suiker, waar vaak wat fruit overheen ligt. Ook dit is niet echt een lunch omdat het onwijs zoet en vet is. Het ligt zwaar op de maag, maar mag zeker niet ontbreken als je in Oostenrijk op wintersport bent. 

Geef een antwoord