Genieten van de sneeuw op wintersport

Voor sommigen is dat het hoogtepunt van het jaar: de jaarlijkse wintersportvakantie. Je gaat natuurlijk op wintersport om te gaan skiën of snowboarden. De hele dag lang ga je met de lift naar boven om vervolgens het ultieme gevoel van vrijheid te ervaren, als je op je latten de berg af glijdt. Toch zijn er nog legio andere manieren om te genieten van de sneeuw, naast het skiën en snowboarden.

Winterse wandeling

Op wintersport ga je in een bergachtig gebied, anders valt er weinig te skiën. Een winters berglandschap leent zich ook uitstekend voor een prachtige wandeling. In de zomer zijn de bergen al mooi, in de winter doen ze al helemaal sprookjesachtig aan. Trek er eens op uit met je wandelschoenen aan, en geniet van het moois wat de omgeving te bieden heeft. Het is een wonderbaarlijke aanblik en je ziet de wereld niet gauw zo mooi op deze manier.

Winter barbecue

Na een dagje op de latten is het natuurlijk heerlijk om in een restaurant of eetcafé plaats te nemen, waar vervolgens een grote maaltijd voorgeschoteld wordt. Toch kan het ook leuk zijn om zelf eens de barbecue aan te steken. De meesten zullen barbecueën associëren met de zomer, maar in de winter kan het ook zeker heel leuk zijn. Neem plaats onder de overkapping, doe een dik vest aan, zet een terraswarmer erbij en je zult zien dat je ultiem kan genieten van het vers geroosterde eten dat op je bord komt te liggen. 

Sleeën

Vind je het leuk om de sneeuw op te zoeken, maar ben je niet per se een goede skiër of snowboarder? Wil je wel graag de snelheid ervaren als je van de berg af glijdt? Dan is het een idee om een keer op een slee van de berg af te gaan. Je hoeft hier geen ervaren sporter voor te zijn om dit te kunnen, en je ervaart wel de snelheid en het gevoel van vrijheid als je de berg af glijdt. Ideaal voor de minder sportieve mensen onder ons.

Geef een antwoord