Waarom we steeds meer elektrische (lease) auto’s voorbij zien komen?

De elektrische auto lijkt steeds populairder te worden. Dit komt omdat het rijden in een elektrische auto veel voordelen heeft. Steeds meer automerken gaan mee met de tijd en brengen elektrische auto’s op de markt. Wij zetten de grootste voordelen (en enkele nadelen) van elektrisch rijden voor je op een rijtje.  

Voordelen van elektrisch rijden 

Iedereen weet natuurlijk dat een elektrische auto beter is voor het milieu. Het zal nu nog weinig verschil maken maar wanneer er steeds meer mensen elektrisch rijden kunnen we samen het verschil maken. Ook heeft een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig in vergelijking met een auto met brandstofmotor. 

De belastingdienst helpt je mee in het laag houden van de kosten. Je betaalt namelijk geen wegenbelasting en BPM. Ga je een elektrische auto leasen? In 2020 kreeg je een bijtelling van 8% in plaats van 22%. In 2021 zal dit stijgen naar 12%, een kleine stijging maar alsnog een mooi voordeel. Er zijn verschillende elektrische auto’s beschikbaar voor Lease, bijvoorbeeld de nieuwe Volkswagen ID.4

Nadelen van elektrisch rijden 

Een ander voordeel, en direct ook een nadeel, van de elektrische auto is dat deze over het algemeen erg stil is. Dit kan gevaarlijk zijn omdat mensen de auto niet aan horen komen. Daarnaast kan het opladen ook als een nadeel gezien worden. Niet overal zijn oplaadpunten te vinden en opladen duurt langer dan tanken. In de loop van de tijd zullen er steeds meer oplaadpalen komen. Echter, op dit moment is het nog wel belangrijk om hier goed over na te denken voor vertrek.  
 
Ben jij op zoek naar een elektrische leaseauto?  

Bij leasemaatschappijen zie we steeds vaker elektrische auto’s voorbijkomen voor zakelijke lease. Elektrische leasen biedt namelijk voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. Milieubewuste bedrijven kiezen steeds vaker voor elektrische leaseauto’s om hun steentje bij te dragen aan het milieu en om zich op een positieve manier te onderscheiden.  
 
Op zoek naar een elektrische auto voor zakelijke lease? Mobility Service Electric is een onderdeel van leasemaatschappij Mobility Service Nederland en focust zich enkel en alleen op elektrische leaseauto’s.   

Gratis stockfoto met auto, automobiel, automotive

Geef een antwoord