Reisverzekering met wintersportdekking

Ga je voor het eerst op wintersport of ben je een ‘doorgewinterde’ wintersporter? In beide gevallen is een reisverzekering erg belangrijk. Dat is natuurlijk bij elke reis, hoe kort of lang en hoe dichtbij of ver weg dan ook, maar bij wintersport ligt dit, bij veel verzekeraars, nog een beetje anders.

Reisverzekering
Je wilt er natuurlijk liever niet aan denken, dat er iets kan gebeuren op vakantie. Toch is het wel verstandig om hier rekening mee te houden om een hoop narigheid te voorkomen wanneer er wel iets gebeurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade of kwijtraken van en aan je spullen of, nog erger, medisch letsel. Een reisverzekering vergelijken kan je achteraf veel ellende besparen. Zo vind je namelijk snel de beste dekking voor jouw verzekering.

Wintersportdekking
Wintersportdekking is bij alle verzekeraars anders geregeld. Het is dan ook verstandig om hier goed op te letten. Bij de meesten is het zo dat je het voor een tijdelijke reisverzekering vaak apart voor afsluiten en het in een doorlopende reisverzekering is opgenomen. Check dit goed, want het kan ook zo zijn dat je je doorlopende reisverzekering moet upgraden voor je volledig gedekt te piste op kan.

Soort wintersport
Onder wintersport vallen natuurlijk weer een heleboel sporten, ook hierbij is goed om op te letten wat je gaat doen en wat jouw verzekeringsmaatschappij vergoedt en wat niet. Zo zit langlaufen namelijk vaak in het standaardpakket, waarvoor je geen wintersportdekking hoeft af te sluiten en ben je met skieën en snowboarden goed verzekerd wanneer je voor de speciale dekking gaat. Ben je van plan om ‘extreme sports’ uit te gaan voeren, zoals bijvoorbeeld heliskieën, dan ben je niet verzekerd met een dergelijke verzekering. Hiervoor zijn weer aparte verzekeringen, die je vaak kunt vinden onder de noemer ‘extreme sports’ of ‘adventure & survival’ verzekeringen.

Verzekerd bedrag
Een ander belangrijk punt waar je op moet letten is het bedrag waarvoor je verzekerd bent, ook dit kan van verzekering tot verzekering van elkaar verschillen. Zo is uitrusting vaak tot een bepaald bedrag verzekerd maar bijvoorbeeld het verlies van je skipas en de huur van vervangende ski’s helemaal. Hulpverlening en medische kosten zijn met een dergelijke verzekering bijna altijd helemaal gedekt.

Binnen of buiten Europa
De meeste Nederlanders vertrekken naar de Alpen voor hun skivakantie, waarbij een reisverzekering met Europese dekking voldoet. Ga je het echter verderop zoeken, bijvoorbeeld in Canada? Zorg er dan voor dat je de werelddekking activeert om ook daar helemaal verzekerd de piste op te kunnen gaan. Dit is een simpele upgrade van je reisverzekering, die je zeker niet moet vergeten te maken!

Geef een antwoord