Haal alles uit jouw wintersport

Februari, de maand waarin half Nederland de auto vol pakt en naar Oostenrijk heen knalt om hier vervolgens een week lang wintersport te vieren. Met nog geen ski of snowboard aangeraakt staat men de eerste dag al vroeg aan de bar tijdens de après-ski. Het eerste drankje om de vakantie in te luiden. Maar wat kun je allemaal doen tijdens de wintersport? Lees verder en ontdek ideeën om alles uit jouw wintersportvakantie te halen!

Relaxen

Na een hele dag intensief skiën is het ook wel lekker om een rustdag in te plannen. Vaak na de eerste dag ga je veel last hebben van spierpijn die meestal wel een paar dagen aanhoudt. Plan daarom voor jezelf op de tweede of derde dag een rustdag in. Slaap je roes uit en verken het zwembad en de sauna. Als het hotel het aanbiedt is het een idee om nog een lekkere massage te nemen. Zo heb jij ultiem van jouw rustdag genoten en ben je weer klaar voor om op de latten te staan. Je zult zien dat je de volgende dag een stuk energieker bent omdat je goed uitgerust bent.

Op avontuur

Is rust pakken niets voor jou en heb je liever wat actie? Kies er dan voor om bijvoorbeeld met de sneeuwscooter op pad te gaan. Hierbij ga je in een groep een hele route afleggen onder begeleiding van een gids. Wil je liever iets waarbij je hard kan lachen? Kies er dan voor om te rodelen. Je hebt gegarandeerd lol. Het rodelen kan er wel hard aan toe gaan, het is dus aan te raden om een goede skihelm te dragen. 

Off-piste

Ben jij een echte durfal en ben je de piste na een paar dagen al de baas. Dan is het ook mogelijk om onder begeleiding van een gids, off-piste te gaan skiën. Het is wel de bedoeling dat je enige ski ervaring hebt want het off-piste skiën is geen makkie. De sneeuw in off-piste gebieden is een stuk poederachtige en dieper dan op de piste. Het komt dan ook vaak voor dat je voorover valt en je de ski’s weer uit moet graven. Hou er rekening mee dat het skiën in off-piste gebieden een stuk intensiever is dan op de normale pistes en dat je na de tijd ook goed je rust pakt om te herstellen.

Langlaufen

Ondere de oudere generatie is het populair om te gaan langlaufen. Je beklimt hierbij een berg met speciale ski’s aan. Een goede manier om het gebied te verkennen en lekker sportief bezig te zijn. Er zitten ook veel voordelen aan langlaufen. Zo heb je in veel gebieden geen skipas nodig om de berg te beklimmen. Scheelt toch weer een paar tientjes. Verder is langlaufen een hele goede cardio oefening en verbrand je er veel calorieën mee. Dus ga je op wintersport, dan heb je hier genoeg ideeën om te doen naast het gewone skiën op de piste. Haal alles uit jouw wintersport want je bent er vaak maar een weekje.

Geef een antwoord