Heb jij last van vliegangst of heimwee tijdens je skivakantie?

Helaas hebben veel mensen in meer of mindere mate last van heimwee op vakantie. Al hebben ze nog zo’n plezier en zijn ze in een prachtige omgeving, ze willen maar één ding en dat is naar huis. Hun eigen bed roept, evenals de lekkere Hollandse pot en de televisie. Heimwee, het is misschien een goed teken als je er last van hebt, maar het kan je vakantie goed verpesten. In dit artikel gaan we verder in op deze problemen die zich kunnen voordoen tijdens bijvoorbeeld je wintersportreis. 

Vliegangst

Heel veel mensen hebben last van vliegangst. Deze angst speelt al op ruim voordat men in het vliegtuig zit. Op die manier is de voorpret natuurlijk stukken minder. Er zijn speciale cursussen voor vliegangst die je leren om te gaan met deze stressvolle activiteit. Veel mensen kunnen uitzonderlijk over hun vliegangst komen. Je kunt natuurlijk ook naar een wintersportgebied reizen met de auto of de bus. Een vliegtuig is echter wel een stuk comfortabeler. Je kunt zo sneller beginnen aan je skivakantie. 

Hollandse kost

Ben jij zo’n persoon die niet perse heimwee heeft naar huis, maar graag weer vertrouwd eten wil in plaats van elke dag rijst en saté? Ga dan eens zelf boodschappen doen in plaats van elke avond uit eten. In de supermarkt is er in elk land vast wel kip, aardappelen of brood te vinden. Het zijn misschien geen friet met frikadellen, maar het zal je weer even terug op de been krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf eten vanuit Nederland mee te nemen naar de vakantiebestemming. Vooral wintersporters doen dit regelmatig.

Familie en vrienden

Weet je van jezelf dat jij al snel last hebt van heimwee, zoek het dan dicht bij huis. Reis niet af naar Azië, want vanaf die bestemming kun je niet zo in de auto springen en naar huis rijden. Je kunt het beste kiezen voor een vertrouwde bestemming die ook als thuis voelt. Een omgeving waar je de weg kent, mensen kent zal je minder snel als vreemd ervaren. Bel op vakantie regelmatig met je vrienden en familie en je merkt dat ze eigenlijk helemaal niet zo ver weg zijn. Je kunt ook wat foto’s van je dierbaren in je handbagage koffer stoppen, zodat je er op elk moment naar kan kijken tijdens je skivakantie

Schrijven en lezen

Heb je toch een verre bestemming geboekt terwijl je weet dat je snel last hebt van heimwee, schrijf het dan van je af. Ga elke avond tijdens je vakantie er even voor zitten en schrijf in een vakantiedagboek op wat je die dag hebt meegemaakt, maar ook wat je gevoelens waren die dag. Miste je huis op een bepaald moment? Hoe kwam dat? Naast het feit dat het therapeutisch kan werken, is het ook nog een leuk aandenken aan de vakantie! Wat ook goed kan helpen is het kopen van de Nederlandse krant!

Geef een antwoord