Top 4 Franse skigebieden voor beginners!

De 4 perfecte Franse skigebieden voor de beginnende skiër!

De knoop is door, dit jaar ga je voor het eerst op wintersport! Je kijkt er nu al naar uit, lekker weg met vrienden of familie en even weg van thuis.Het enige probleem is dat je nog niet kan skiën. Gelukkig zijn er genoeg skigebieden die ideaal zijn voor de beginnende skiër. Hier zijn de pistes goed te doen voor beginners en heb je geen last van overvolle pistes!

Franse skigebieden

 

Skigebied 1: Châtel

Châtel is een plaats in het grote skigebied Portes du Soleil. Het plaatsje ligt vlak tegen Zwitserland, hierdoor heb je zelf de keuze om in Frankrijk te blijven of om een keer Zwitserland in te skiën. Châtel staat bekend om zijn eenvoudige pistes en daardoor komen er veel beginnende skiërs naar toe. In totaal is er 580 kilometer aan skipiste, hiervan is 37 km groene piste. Dit is het allermakkelijkste niveau. Verder is er 123 km blauwe piste wat ook meer dan geschikt is voor beginners. Genoeg kilometers dus om als beginnende skiër af te leggen!

+ Sfeervolle plaats
+ Lage prijzen
+ Kindvriendelijk
+ Ligt centraal

+ Makkelijk bereikbaar

– Weinig après-ski

 

 

Skigebied 2: Avoriaz

Dit plaatsje ligt net onder Châtel. Dit betekent dat Avoriaz nog net iets centraler ligt in het skigebied Portes du Soleil. Hierdoor is het mogelijk om alle uiteinden van het skigebied te bereiken. Avoriaz ligt erg hoog waardoor er je erg sneeuwzeker bent. Aangezien Avoriaz naast Châtel ligt, ski je in hetzelfde skigebied. Als je hier naar toe gaat heb je dus ook 580 kilometer aan skipistes die super zijn voor beginners!

 

+ Ligt heel centraal
+ Erg makkelijk te bereiken
+ Goedkope reispakketten
+ Niet heel sfeervol

– Minder kindvriendelijk
– Weinig après-ski
– Duur eten en drinken

 

 

Skigebied 3: Saint François Longchamp

Deze plaats ligt in het skigebied Le Grand Domaine. Dit skigebied verbindt Saint François Longchamp met Valmorel, een ander skidorp verderop. In Saint François staan veel appartementen recht aan de groene piste. De beginners kunnen dus zo naar binnen skiën. Als ze dan toe zijn aan een grotere uitdaging, gaan er ook nog skiliften verder de berg op. Hier liggen nog veel blauwe pistes, maar ook rood en zwart. Hier heb je dus voor iedereen iets! In totaal heeft het skigebied 152 kilometer aan skipistes, 25 kilometer hiervan is groen. Meer dan de helft van alle pistes is blauw, ideaal voor de beginnende skiër!

+ Centrale ligging
+ Een van de goedkoopste gebieden van Frankrijk
+ Kindvriendelijk

– Moeilijk bereikbaar

-/+ Après-ski: In de barretje zijn vooral studenten

 

Skigebied 4: Flaine

Flaine ligt een stuk zuidelijker dan Châtel en Avoriaz. Het plaatsje bevindt zich ongeveer 30 kilometer van de Mont Blanc. Er zijn veel resorts vlak aan de piste, dus je kan binnen de ski’s aandoen en dan zo de skilift in! Het skigebied bij Flaine heet Le Grand Massif. Dit skigebied heeft 265 kilometer aan skipistes. Het heeft in tegenstelling tot de andere skigebieden, helaas,  veel minder groene pistes. Gelukkig is er wel 100 kilometer aan blauwe pistes, waar je je kunt ontwikkelen tot een ervaren skiër.

 

+ Sneeuwzeker
+ Hele skigebied bereikbaar
+ Kindvriendelijk
+ Goede prijzen
+ Après-ski

– Geen boerendorpjes sfeer
– Lastiger bereikbaar

 

 

 

 

Geef een antwoord