Ski handschoenen of wanten?

Er zijn twee verschillende mensen op wintersport: de wintersporters met ski handschoenen en de wintersporters met wanten. Iedere vakantie weer proberen ze elkaar ervan te overtuigen dat de handschoen of de want veel beter is. Daarom kun je hieronder van beide handwarmers lezen wat de voor- en nadelen zijn. Op deze manier kan je een goede beslissing nemen welke handwarmer het beste bij jou past. En zo sta je natuurlijk sterker in je schoenen tijdens de handwarmer discussie op wintersport.

Ski handschoenen

Bij ski handschoenen zitten alle vingers los van elkaar. Hierdoor moet elke vinger voor zijn eigen warmte zorgen. Daarbij is het lastig om veel isolatie te plaatsen bij de aparte vinger vakken. Dit zorgt ervoor dat de vingers sneller warmte verliezen en je dus eerder last heb van koude vingers. Maar het grote voordeel van de aparte vinger vakken is dat het makkelijk is om spullen op te pakken, bijvoorbeeld als je iets nodig hebt uit je zak of je rugtas. Je hoeft niet eerst de handschoenen uit te doen, waardoor je handen weer afkoelen door de koude temperaturen op de piste. Ook als je skischoen iets strakker moet, kan dit makkelijk met je handschoen.

ski handschoenen

Wanten

Bij wanten zitten al je vingers bij elkaar en je duim in een apart vak. Hierdoor is er meer ruimte om isolatie te plaatsen op de handwarmer. Daarbij kunnen de vingers elkaar warm houden waardoor de kans dat je koude vingers krijgt ontzettend klein is. Het nadeel is wel dat je je handen niet goed kan gebruiken. Je kan alleen spullen klemmen tussen je duim en vingers. Daardoor is het al lastig om je skistokken vast te houden in de skilift. Hierdoor moeten de wanten alsnog regelmatig uit waardoor je handen toch afkoelen.

Wanten zijn dus warmer doordat je vingers bij elkaar zitten en er meer isolatie inzit. Maar doordat je er niet veel mee kan doen, moet je ze vaak uitdoen. Hierdoor verlies je veel warmte. Ski handschoenen zijn minder warm, maar hoef je op de piste niet uit te trekken en verlies je dus geen warmte. Voor mensen met warme handen is het een aanrader om te gaan voor ski handschoenen en mensen die snel koude handen hebben kunnen beter gaan voor wanten.

ski handschoenen

 

Geef een antwoord