Herkenbare situaties in de skilift

Om boven op de skipiste te komen, moet je natuurlijk eerst met de skilift naar boven. Je probeert het iedere keer weer zo goed mogelijk te doen, maar toch gaat er iedere keer wel iets mis. Vast erg herkenbaar voor de wat onhandige skiërs onder ons!

Skilift 1: De gondel naar het skigebied

Dit is meestal de eerste skilift van je dag. Deze lift neemt je mee van het dal naar het skigebied. Bij de gondel zijn altijd een paar irritante situaties waar je ’s-Morgens al gelijk mee te maken krijgt. Deze zijn:

  • Te veel personen
  • Bij elkaar blijven
  • Kinderen

Situatie 1: te veel personen voor de skilift

In een gondel gaan meestal 6 tot 8 personen. Je zou zeggen handig, nu kunnen er veel mensen tegelijk naar boven en hoef je niet lang te wachten. Nou in de praktijk blijkt dit zeker anders. Alle mensen willen namelijk zo snel mogelijk in de gondel zitten. Dit komt doordat de gondel maar een halve ronde draait en daarna meteen weer naar boven gaat. Hierdoor loopt iedereen voor je voeten en stoppen ze de ski’s precies in de houder waar jij je ski’s al in wilde doen. Nu moet jij erg vlug zijn: helm, bril en stokken in de ene hand houden, met de andere hand die zware ski’s in de verste houder zetten en dan op die vervelende skischoenen de bewegende gondel instappen. Net voor de deuren sluiten ben je binnen en kan je eindelijk gaan genieten van het uitzicht.

Situatie 2: bij elkaar blijven in de skilift

Maar dan komen we bij situatie 2, bij elkaar blijven. Je gaat na al het gesjouw in de gondel zitten en dan blijkt dat niet iedereen erin zit.
Twee of drie vreemden vonden het nodig om zich tussen jou vriendengroep te dringen, waardoor de andere helft in de gondel erachter moet zitten. Dus in plaats van een gezellige gondelreis zit je maar stil naar buiten te staren tot je boven op de skipiste bent.

Situatie 3: kinderen mee in de skilift

Als laatste situatie: kinderen. Voor ouders komt er nog een moeilijkheid bij! Zij moeten niet alleen hun eigen ski’s in de houder doen en naar binnen in de korte tijd. Zij moeten ook nog zorgen dat de ski’s van de kinderen in de houder komen, de kinderen in de gondel gaan en zorgen dat ze zelf nog bij de kinderen in de gondel passen. Het blijft iedere dag een uitdaging aan het begin van een intensieve ski dag!

Skilift gondel naar skipisteSkilift gondel

 

 

 

 

 

 

 

 

Skilift 2: Stoeltjeslift naar de skipiste

De stoeltjes lift staat altijd in het skigebied. Vaak brengt hij je naar de top van de berg. Hier heb je dan de keuze uit meerdere skipistes. Het nadeel is wel dat iedereen die altijd moet hebben om bovenaan de pistes te komen. Daardoor is het altijd extreem druk en staat er een mega rij! Lekker door skiën zit er dus zeker niet in. Je hebt helemaal pech als er net een skiles voor je zit. Alle kinderen mogen dan nog voor. Vaak hebben die weinig ervaring met de skilift en moet de skilift veel te vaak worden stilgezet. Hierdoor duurt het nog langer voor je terug op piste staat. Gelukkig zijn er maar twee dingen waar je last van hebt in de stoeltjeslift:  De eerste is dat je niks mag verliezen, want dan ben je je spullen kwijt en het tweede is de extreme kou als je onderweg bent naar de skipiste.

 

stoeltjeslift

 

Skilift 3: Sleepjeslift  op de skipiste

Met deze lift valt er altijd wat te beleven. Er wordt hier veel gevallen maar vooral veel gelachen. Het klinkt erg makkelijk een stoeltje pakken, tussen je benen doen en dan ga je vanzelf naar het begin van de piste. Toch gaat de uitvoering vaak minder goed. Zo pak je net naast het stoeltje en moet je weer wachten op de volgende. Je ski blijft net haken als je vooruit wordt getrokken en bent na de eerste meter alweer gevallen. Nu moet de hele lift worden stil gezet voor jou, gênant! Je vrienden liggen ondertussen in een deuk, waardoor ze het daarna ook niet lukt door de slappe lach.

Skilift 3: sleepjeslift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blunders in de skilift

Geef een reactie