Op wintersport met een aanhangwagen

In de winter staan veel mensen te popelen om weer naar het buitenland te rijden om te gaan skiën. De geur van de bergen en het vrije gevoel dat het je geeft is bijna overweldigend. Veel mensen hebben niet de luxe dat zijzelf een auto hebben om mee op wintersport te gaan. Je hebt tijdens deze vakantie namelijk veel nodig en zonder grote auto past dit eigenlijk nooit. Gelukkig kan je tegenwoordig ook makkelijk extra vervoer huren, zoals bij aanhanger huren Amsterdam waarmee je toch heel veel spullen mee kan nemen. Dit zijn de voordelen en dingen waar je op moet letten bij het gebruik van een aanhangwagen op een rijtje.

Je kan gebruik maken van je eigen auto

Indien jou auto een trekhaak heeft kan je de aanhanger zelf vastmaken aan jou auto. Zo hoef je niet een aparte auto te huren. Met je eigen auto voel je je waarschijnlijk zekerder dan met een huurauto, en daarnaast voelt deze ook vaak een stuk vertrouwder aan. Doordat je de extra spullen in een aanhangwagen kunt stoppen voorkom je beschadigingen aan je eigen auto. Je kunt ook tijdig beginnen met inpakken wanneer je je eigen auto gebruikt. Tot slot is het verzekeringstechnisch ook handig wanneer je je eigen auto gebruikt in het buitenland. 

Voorwaarde van een aanhangwagen

Bij een aanhangwagen zitten een aantal standaardregels rondom de wetgeving. Zo is er een maximum gewicht afhankelijk van het type aanhanger en ben je daarnaast verplicht om een afdekzeil te gebruiken. Er gelden ook afwijkende regels voor bijvoorbeeld de maximumsnelheid en het gebruik van kentekenplaten. Voor gebruik in het buitenland gelden daarnaast ook nog aanvullende regels. Deze kunnen verschillen per verhuurbedrijf en per land. Voorbeelden van voorwaarden die gelden bij een aanhangwagen kunnen zijn het verplicht hebben van een verzekering voor de aanhangwagen en het altijd kunnen tonen van een Nederlands rijbewijs. Daarnaast is het verstandig dat wanneer je van plan bent om verder dan de standaard  wintersportvakantie landen te rijden hier ook navraag over te doen bij het verhuurbedrijf. 

Extra wintersport tip

Wanneer je besloten hebt om een aanhanger te huren voor wintersport is het belangrijk om een geremde bagagewagen te huren. Daarnaast is het in sommige Europese landen verplicht om twee gevarendriehoeken mee te nemen bij het gebruik van een aanhanger. Tot slot gelden in een aantal landen regels zoals het verplicht hebben van een vignet. Een kar huren betekent ook dat je zelf op moet letten of deze inderdaad bijvoorbeeld de extra gevarendriehoek aanwezig heeft. Wanneer je alles gecheckt hebt kan jij veilig op wintersport!

Geef een reactie