De mooiste skigebieden in Oostenrijk

Oostenrijk staat wereldwijd bekend als een topbestemming voor wintersportliefhebbers. Met zijn majestueuze Alpenlandschap, perfect geprepareerde pistes en schilderachtige dorpjes biedt het land een onvergetelijke ervaring voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. In dit artikel nemen we je mee op een reis door enkele van de mooiste skigebieden in Oostenrijk, zodat je kunt ontdekken waar je volgende wintersportavontuur naartoe zou kunnen gaan.

1. St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg, vaak afgekort als St. Anton, is een van de meest bekende skigebieden in Oostenrijk en staat bekend om zijn uitdagende pistes en bruisende après-ski-scene. Dit gebied is vooral geliefd bij ervaren skiërs en snowboarders. Het dorp zelf heeft een charmante Tiroolse sfeer en biedt een breed scala aan accommodaties, restaurants en bars. Onze tip: boek je wintersport inclusief skipas, zodat je zo vaak de pistes af kunt als je zelf wilt!

2. Kitzbühel

Kitzbühel, gelegen in de regio Tirol, is een prachtig skigebied dat zowel skiërs als niet-skiërs aantrekt. Het historische centrum van Kitzbühel is schilderachtig en heeft uitstekende mogelijkheden om te winkelen en te dineren. Voor skiërs zijn de Hahnenkamm-afdalingen wereldberoemd en bieden ze een uitdaging voor de besten.

3. Sölden

Sölden, in het Ötztal in Tirol, staat bekend om zijn grote skigebied en moderne skiliften. Het biedt ook twee gletsjers, waardoor het een van de weinige skigebieden is waar je het hele jaar door kunt skiën. Sölden is geschikt voor skiërs van alle niveaus en heeft een bruisende après-ski-cultuur.

 

4. Zell am See-Kaprun

Dit skigebied in de regio Salzburg biedt een spectaculair uitzicht op het meer van Zell en de omliggende bergen. Zell am See-Kaprun heeft veel te bieden, waaronder goed geprepareerde pistes, uitstekende accommodaties en een sfeervol stadscentrum. Het is een geweldige bestemming voor gezinnen en beginners. En ook fijn: in dit gebied vind je veel mooie vakantieparken in Oostenrijk.

5. Ischgl

Ischgl, in de regio Paznaun in Tirol, staat bekend om zijn bruisende nachtleven en uitdagende skigebied. Het gebied ligt dicht bij de grens met Zwitserland en biedt uitstekende sneeuwcondities. Ischgl is populair bij feestgangers en skiërs die op zoek zijn naar avontuur.

6. Mayrhofen

Mayrhofen, gelegen in het Zillertal, is een schilderachtig Oostenrijks dorp met toegang tot het skigebied van de Zillertal Arena. Het gebied biedt gevarieerde pistes, waardoor het geschikt is voor skiërs van alle niveaus. Het dorp zelf heeft een gezellige sfeer en veel mogelijkheden voor après-ski.

7. Saalbach-Hinterglemm

Dit skigebied in de regio Salzburg staat bekend om zijn uitgestrekte skigebied en moderne liften. Saalbach-Hinterglemm biedt veel variatie en is geschikt voor zowel beginners als gevorderde skiërs. Het dorp Saalbach is levendig en biedt veel restaurants en bars.

8. Lech-Zürs am Arlberg

Lech en Zürs behoren tot de meest exclusieve skiresorts in Oostenrijk en trekken een chique clientele aan. De skigebieden in de regio Arlberg zijn uitgebreid en bieden tal van mogelijkheden voor off-piste skiën. Het is ook de geboorteplaats van de moderne skisport.

9. Schladming-Dachstein

Dit skigebied in de regio Steiermark is vooral bekend om zijn fantastische afdalingen en is een geweldige bestemming voor skiërs van alle niveaus. Het dorp Schladming heeft een sfeervolle uitstraling en biedt diverse accommodaties en eetgelegenheden.

10. Obertauern

Obertauern ligt op grote hoogte in de regio Salzburg en staat bekend om zijn sneeuwzekerheid en uitstekende après-ski. Het skigebied is compact en biedt veel variatie op de pistes. Obertauern is ideaal voor korte skivakanties.

 

Waar ga jij skien in Oostenrijk?

Of je nu een doorgewinterde skiër bent of net begint met deze wintersport, Oostenrijk biedt een verscheidenheid aan skigebieden die aan al je verwachtingen voldoen. Van uitdagende pistes in St. Anton tot gezinsvriendelijke bestemmingen zoals Zell am See-Kaprun, Oostenrijk heeft voor iedereen iets te bieden. Vergeet niet om je wintersportuitrusting op orde te hebben en te genieten van de prachtige berglandschappen en authentieke Oostenrijkse gastvrijheid tijdens je skivakantie.

Geef een reactie