Ben ik verzekerd op mijn skivakantie?

Ga je op wintersportvakantie en wil je graag weten waarvoor je verzekerd bent? Wij zetten het speciaal voor jou op een rijtje. Skiën en snowboarden zijn gevaarlijke sporten. Daarom is het goed om te weten waarvoor je wel en niet verzekerd bent.

Basisverzekering en wintersportvakantie

De basisverzekering dekt altijd de medische kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief. Dus overkomt je iets, dan moet je het gedeelte wat over het budget heen komt zelf betalen. Het komt vaak voor dat er in het buitenland dure privéklinieken zijn waar je terecht komt na een valpartij. Deze klinieken rekenen vaak een hoger tarief dan in Nederland. Een basisverzekering is meestal niet voldoende. Tenzij je heel goed bent in snowboarden en skiën, dan zou je er eventueel vanuit kunnen gaan dat er niks misgaat. Heb je een zorgverzekering voor jongeren afgesloten? Kijk dan nog even goed wat de mogelijkheden zijn.

De Gipsvlucht is niet standaard meeverzekerd

Ben je een beetje onhandig? En kan je nog niet heel goed skiën of snowboarden? Dan is het handig om een aanvullende verzekering af te sluiten, aangezien de gipsvlucht niet wordt meeverzekerd in de basisverzekering. En dat kan verder een heel duur grapje worden als je hiervoor niet verzekerd bent. Jij wil toch ook de goedkoopste zorgverzekering van 2020?

Annuleringsverzekering is heel handig en belangrijk

Ga je op vakantie maar heb je iemand thuis die ernstig ziek is? Dan is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aangezien je dan een vergoeding krijgt voor de niet-genoten reisdagen. Daarnaast worden de kosten voor de terugkeer vergoed door je reisverzekering. Komt het voordat er onverwachts familie overlijdt voor je vertrekt? Dan krijg je ook een deel van de reissom vergoed. Het is 1 dagen erna.

Geef een reactie