Scherp zicht op skivakantie

Als je op de piste staat, moet je natuurlijk goed kunnen zien waar je naartoe gaat. Daarnaast is de omgeving te mooi om wazig te bekijken. Dit zorgt bij mensen met minder goede ogen voor een probleem, want een bril past vaak niet onder je skibril en niet iedereen is gewend om lenzen te dragen. Gelukkig zijn er genoeg opties mogelijk, zodat iedereen met scherp zicht de piste kan betreden. In dit artikel lees je een aantal opties.

Daglenzen

Veel brildragers stappen tijdens de skivakantie over op daglenzen. Dit is de makkelijkste optie. Aangezien je met daglenzen geen bril hoeft te dragen, kun je gemakkelijk een skibril of zonnebril dragen. Het dragen van een skibril of zonnebril met UV-bescherming is van groot belang in de sneeuw, omdat de sneeuw het zonlicht weerkaatst, waardoor de stralen extra fel in je ogen aankomen. Simpelweg geen skibril dragen is dus geen optie.

Als je ervoor kiest om lenzen te dragen, is het goed om rekening te houden met de droge lucht in een skigebied. De droge lucht zorgt ervoor dat je lenzen minder comfortabel aan kunnen voelen, dus het is prettig om genoeg lenzenvloeistof mee te nemen.

Skibril op sterkte

Draag je niet graag lenzen of is er een medische reden waardoor lenzen voor jou geen optie zijn? Kijk dan eens naar een skibril op sterkte. Skibrillen worden niet op sterkte gemaakt, maar er bestaan wel zogenaamde ‘clip ins’. Dit zijn glazen op sterkte die je in de skibril bevestigt, waardoor je alsnog scherp kunt zien. Dit is een investering, maar het is zeker het geld waard als je vaak op skivakantie gaat.

Een zonnebril op sterkte is ook een goede optie. Deze kun je bij de opticien kopen. Het enige nadeel is dat een zonnebril niet altijd voldoende is op skivakantie. Bij veel sneeuwval hebben de meeste mensen toch behoefte aan het dragen van een skibril die het gezicht meer bedekt. Maar voor de zonnige dagen is een zonnebril op sterkte zeker mogelijk.

Bril onder skibril

Een laatste optie is om te proberen je bril onder je skibril te dragen. Dit zal niet bij ieder montuur mogelijk zijn, maar het is te proberen. Een tip hierbij is om de skibril een paar maten groter te kopen, waardoor er meer ruimte is voor de bril. Ook zijn er skibrillen te koop waarbij er al rekening mee gehouden is dat er een bril onder moet passen.

Geef een reactie