Ruim je vakantiehuis op na een dag op de piste

Een goede hygiëne waarborgen is een topprioriteit voor reizigers, dus dat geldt natuurlijk ook voor als je op een skivakantie gaat. Je wilt uiteraard dat als jij jouw gehuurde ski chalet of andere accommodatie betreedt, deze er prettig schoon uitziet. Door je vakantiehuis schoon te houden, zorg je er ook voor dat je aan het eind van de skitrip niet met hoge schoonmaakkosten opgescheept wordt. 

Het begint direct al bij de voordeur!

 

Zelfs als jij zelf de eigenaar van deze accommodatie bent, dan wens je dat de deurmat van maatwerkmat.nl de meeste rommel al bij de deur tegenhoudt. Een droogloopmat zorgt er in dit geval voor dat deze het vocht van buiten opneemt. Door al bij de voordeur voor een schoon verblijf te zorgen, kun je ook meer van de rest van de ruimte genieten. En zul jij je zonder mogelijke slippartijen ook veiliger voelen!

Aandacht voor de woonkamer 

 

De woonkamer is daarna een drukbezochte ruimte. Dus vergeet deze niet regelmatig op te ruimen en eventueel schoon te houden. Om hier zo zonder rommel en viezigheid op een aangename en ontspannen manier te verblijven. Zorg er dus ook voor dat tijdschriften en andere willekeurige voorwerpen regelmatig georganiseerd worden.

De keuken is een belangrijk plek om schoon te houden

 

Je wilt er daarnaast natuurlijk voor zorgen dat jouw keuken er gastvrij en klaar bijstaat voor als je moe van de skipiste terug komt. Doe dit door alle oppervlakken en voorwerpen na iedere maaltijd prima schoon te maken. En door de vaatwasser aan te zetten en leeg te ruimen, kun jij als gast aangenamer van je vakantie genieten.

 

Het zal bovendien duidelijk zijn dat afval verwijderen een voor de hand liggende taak is bij het schoonmaken van de keuken. Check je koelkast daarom regelmatig op eventuele restjes die weg kunnen. En controleer de magnetron en/of oven om te zien of er niet iets in achtergebleven is.

Schone slaap- en badkamers zijn een must!

 

De slaapkamers moeten er uiteraard uitnodigend uitzien om hier na een lange en sportieve vakantiedag uit te rusten. Als dit er verzorgd uitziet, dan zorgt dat er automatisch voor dat jij je er beter op jouw gemak voelt.

 

Let bij het schoonmaken van je vakantiehuisje extra goed op alle oppervlakken van de badkamer. Verwijder vooral al het bewijs van eerdere toiletbezoeken. Als je in groepsverband op reis gaat, dan wil je echt niet aan eerdere toilet- of badgasten herinnerd worden wanneer jij de badkamer/toiletruimte gebruikt!

Goed geselecteerde vakantiewoning

 

Als jij met een groot gezin of met vrienden reist, dan kan een goed geselecteerde vakantiewoning een geweldige prijs per bed bieden. De vakantiehuizen zoals Airbnb of Vrbo beschikken veelal over een volledig uitgeruste keuken. Zodat je in plaats van voor elke maaltijd uit eten te gaan, zelf jouw maaltijden kunt koken en lunchpakketten kunt inpakken!

Maar je moet het wel schoon en netjes houden!

 

Terwijl we ons huis thuis zelf allemaal graag schoon en netjes houden, is een vakantiewoning schoonmaken niet altijd een voor de hand liggende missie. Het is desondanks een belangrijke taak om jezelf er prettig thuis te voelen en om mogelijke ziekten tegen te gaan. Het is echt niet zo moeilijk als het soms lijkt. Zolang jij maar een beetje georganiseerd blijft en toegewijd bent. Zo zal je uiteindelijk met een beter vakantiegevoel op reis zijn. En daar ook met een vrolijker stemming thuis van terugkomen.

Geef een antwoord