Klaar met skiën? Kijk waar je in Nederland naar toe kan

Veel Nederlanders gaan graag naar het buitenland voor een skivakantie. De frisse lucht en de intense activiteit zorgt ervoor dat even alle zorgen verleden tijd zijn. Skiën is een leuke bezigheid maar na een flinke tijd, en alle pistes te hebben gezien kan het saai worden. Gelukkig zijn er veel alternatieven dicht bij huis die ook de zorgen zullen laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

Actieve vakantie

Voor een actieve vakantie hoef je niet ver van huis te zoeken. In Nederland bestaan er bijvoorbeeld survival campings. Deze campings voorzien jou en je vakantie genootjes van een spannende en avontuurlijke vakantie. Je zit op een afgesloten campingterrein met enkel en alleen tent en meegenomen spullen. De rest moeten jullie zelf regelen. Deze vakantie zal jullie dicht bij elkaar brengen en door het gebrek aan internet zullen alle zorgen langzaam afnemen. 

In het Noorden en Westen van het land bestaan er ook veel mogelijkheden met watersport. Zo kan je in Friesland wadlopen of windsurfen, in het Westen kan je surfen en beachvolleybal spelen. Daarnaast zijn er door heel Nederland verschillende wandeltochten en fietstochten te vinden.

Rustgevende vakantie

Het kan natuurlijk ook dat jullie helemaal niet zitten te wachten op een actieve vakantie. Als je op zoek bent naar meer luxe vakanties dan hoef je ook niet ver van huis te zoeken. Nederland heeft een grootschalige hoeveelheid vakantieresorts en hotels die voldoen aan alle eisen. Denk hierbij aan sauna’s en zwembaden. Hele wellnesscentrum vol met luxe assortimenten en abonnementen. De hotels hebben roomservice en 5-sterren restaurants. In Nederland zijn er voldoende locaties waarbij jij als gast helemaal niets hoeft te doen. Alles wordt voor jou geregeld, de klant is koning. 

Er zijn verschillende aanbieders die het jou zo makkelijke mogelijk willen maken op je vakantie. Veel luxe hotels Nederland hebben ook de mogelijkheid om volledig afgezonderd te genieten van de vakantie. Door geen contact met andere gasten kan je optimaal genieten van de rust en weer helemaal opgeladen thuis verschijnen, na een heerlijke rustgevende vakantie. 

Familievakantie

Zeker met jonge kinderen is het fijn als resorts of campings rekening houden met het vermaak van de kinderen. In Nederland zijn er veel familiecampings. Deze campings zijn geschikt voor alle leeftijden en kinderen kunnen hier veilig en vrij bewegen over de camping. Ze kunnen bijvoorbeeld in een gemeenschappelijke speeltuin vriendjes en vriendinnetjes maken of met het hele gezin lekker zonnen in het zwembad. De campings hebben vaak ook een kidsclub waar de kinderen overdag activiteiten kunnen volgen met elkaar. Hierdoor kunnen de ouders ook even genieten van hun vakantie terwijl iemand anders de kinderen vermaakt. 

Vriendenvakanties

Naast familievakanties zijn er in Nederland veel mogelijkheden om een accommodatie of huis af te huren en hier met vrienden vakantie te vieren. Hierdoor heeft verder niemand last van jullie als vriendengroep en kunnen jullie genieten van de vakantie en een feestje geven. Door het hele land is de mogelijkheid om een huisje af te huren. Zo zijn er ook veel Nederlanders die hun huis verhuren aan vakantiegangers, vaak is dat nog goedkoper dan een accommodatie op een groot vakantieoord.

Tot slot

Kortom, er zijn veel verschillende mogelijkheden om in Nederland de gewenste vakantie te vieren. Door het grote aanbod zit er altijd iets tussen dat geschikt is voor jou en je reisgenootjes.  

Geef een reactie