Welke kleur gordijnen voor jouw interieur?

Het kiezen van de juiste gordijnen of andere raamdecoratie is niet zo eenvoudig als dat het klinkt. Gordijnen spelen namelijk een grote rol binnen je interieur. Daarnaast is de keuze enorm. Zo kun je kiezen uit vouwgordijnen, vitrages, inbetween gordijnen en nog veel meer! Vervolgens dien je nog een kleur te kiezen, ook niet makkelijk. De kleur moet namelijk wel matchen met de rest van je interieur. Wil je hulp bij het kiezen van de juiste kleur gordijnen? Lees dan verder!

Welke kleuren gebruik je al?

Voordat je een kleur gordijnen kiest moet je jezelf de volgende vraag stellen: “welke kleuren zijn al opgenomen in mijn interieur?”. Het is raadzaam om bij deze kleuren te blijven. Als je je hele interieur afwisselt met bijvoorbeeld groen, rood en wit is het niet verstandig om ineens paarse of blauwe gordijnen aan te schaffen. Vaak wordt voor gordijnen een neutrale kleur gekozen, zoals bij witte of zwarte gordijnen

Hier moet je rekening mee houden bij het maken van kleurcombinaties

Wanneer je invulling gaat geven aan de kleurenpallet van jouw interieur is het raadzaam om zowel lichte als donkere kleuren mee te nemen. Dit betekent niet dat je enkel zwart-wit dient te gebruiken. Maar ook lichte en donkere varianten van een bepaalde kleur. Wanneer je bijvoorbeeld een donkergele wand hebt, kan je dit best aanvullen met een lichtgeel kussen.

Nu zie je tegenwoordig ook veel interieurs zonder al te veel kleur, wat ook erg mooi kan zijn. Hierbij worden bijvoorbeeld grijstinten afgewisseld met witte accenten. Wanneer je wel van felle kleuren houdt is het goed om de rust te bewaren door accenten met grijstinten te gebruiken.

Verschillende kleurcombinaties

In de wereld van styling kennen we kortgezegd drie soorten kleurcombinaties:

Contrasterende kleuren

Dit betreft kleuren die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel, bijvoorbeeld blauw-rood of paars-oranje.

Harmonieuze kleuren

Dit betreft kleuren die naast elkaar liggen op de kleurencirkel, bijvoorbeeld oranje-rood of groen-geel.

Ton Sur Ton tinten

Dit betreft kleuren met dezelfde kleurtoon, maar een andere hoeveelheid wit. Hierbij kun je denken aan de combinatie van verschillende tinten oranje, rood, blauw of andere kleuren.

Geef een antwoord