Waarom goede huissloten voor je vakantiewoning belangrijk zijn

Heb je een vakantiewoning waar je een aantal keer per jaar naar op vakantie gaat voor een paar weken? Of misschien ga je maar één keer per jaar? Kortom, je hebt een vakantiehuis waar bijna nooit iemand is door het jaar heen. Dit huis is daarom het perfecte doelwit voor inbrekers. Om deze reden zijn goede huissloten erg belangrijk. In dit artikel lees je meer over huissloten voor je vakantiewoning.

Voordeur slot is belangrijk

Een voordeur slot is het belangrijkste van het hele huis. Dit is waar de meeste mensen binnenkomen en ook een deur waar veel inbrekers naar binnen proberen te komen. Zorg ervoor dat je een goed slot op deze deur hebt zodat inbrekers niet zomaar binnen kunnen komen. 

Naast een goed voordeur slot is een achterdeur slot ook erg belangrijk. Inbrekers kunnen ook via de achterkant naar binnen proberen te komen omdat dit minder opvalt voor bijvoorbeeld de overburen. Zorg er daarom ook voor dat je een goed slot op de achterdeur hebt zitten zodat deze niet door inbrekers opgebroken kan worden. 

Soorten huissloten

Er zijn verschillende soorten sloten. Hier een paar op een rijtje:

– Knopsloten

– Kruksloten

– Noksluitingen

– Velg-/Mortise sloten

– Europrofiel cilinders

– Sloten voor wandmontage

– Cilinders met verwisselbare kern (IC)

– Meubelsloten

– Kruk-/T-greep sloten

– Jimmy Proof Deadbolts

– Kruksloten

– Digitale sloten

Maar welke sloten zijn nu het beste? De cilindersloten zijn de meest voorkomende sloten. Deze zijn erg veilig wanneer je een goed slot hebt gekocht. Vaak zijn de duurdere sloten ook beter. Hieronder een aantal tips voor het kopen van goede sloten.

Tips voor het kopen van een slot voor jouw vakantiehuis

Het is belangrijk om te weten welke deursloten je moet kopen voor je vakantiehuis. Je moet deursloten kopen die je bezittingen zullen beschermen en die niet gemakkelijk stuk gaan. Er is een grote verscheidenheid aan deursloten die je kunt kopen en ze zijn allemaal uniek. Ze komen namelijk in verschillende vormen en maten. De twee belangrijkste categorieën deursloten zijn oplegsloten en insteeksloten. Deze bieden elk een verschillend niveau van beveiliging. Grendelsloten zijn vaak te vinden op veel deuren in het hele huis en ze zijn ideaal voor elementaire vergrendeling behoeften. Al deze sloten worden met verschillende sleutels geleverd, maar ze werken allemaal anders en ze ontgrendelen slechts één deur of slot.

Wat doet een slotenmaker?

Zolang er sloten zijn, zijn er mensen geweest die gespecialiseerd zijn in het werken met sloten. Vandaag de dag staan slotenmakers algemeen bekend om hun vermogen om mensen te helpen die zijn buitengesloten uit gebouwen, kluizen en voertuigen, maar ze zijn verantwoordelijk voor veel meer.

Een slotenmaker is een professional – een persoon die de juiste opleiding en kennis heeft om slot- en sleutelsituaties op te lossen, hoe groot of klein ze ook lijken. Sommige slotenmakers werken in een winkel, andere bieden een mobiele service, terwijl weer andere slotenmakers in dienst worden genomen door grote instellingen zoals hotels, overheidsgebouwen, ziekenhuizen, banken, enz. 

Ben je opzoek naar een goede slotenmaker voor jouw vakantiehuis? Neem dan contact op met de slotenmakers van Slotenservice-Rotterdam010.  

Geef een antwoord