Tips voor de ultieme après-ski

Op wintersport gaan is hartstikke leuk. De hele dag buiten zijn in de sneeuw. Op je ski’s vlieg je door het winterse berglandschap. Voor veel mensen is dit het hoogtepunt van het jaar en verkiezen ze de wintersport zelfs boven een zonvakantie. Als je een iets minder geoefende skiër bent, kan je nog steeds op wintersport gaan. Een ding is namelijk onlosmakelijk verbonden met de wintersport, en dat is de après-ski. Als je nog nooit geaprès-skied hebt, zijn er wat dingen die handig zijn om te weten.

Leer de liedjes kennen

Je moet de après-ski natuurlijk niet al te serieus nemen. Het is vooral leuk en gezellig en je kan even opwarmen na een dag in de sneeuw. Toch is het wel extra leuk als je de liedjes die er veel gedraaid worden, een beetje kent. Zo voorkom je dat je er een beetje hulpeloos bij staat. Op YouTube zijn genoeg afspeellijsten te vinden met de liedjes die er veel gedraaid worden. Zet voor je vakantie deze lijsten dus regelmatig even op. Als de vakantie eenmaal daar is, ben je een geoefende zanger wat betreft après-ski muziek.

Rondjes geven

Een après-ski duurt nooit heel lang. Het is daarom zonde van je tijd om steeds opnieuw in de rij te gaan staan om een drankje te halen. Het beste kan je afspreken dat iedereen om en om een rondje geeft voor de hele groep. Betalen kan gemakkelijk met je pinpas, daar zijn de kassasystemen op ingericht. Zo geeft iedereen ongeveer even veel geld uit en is iedereen een keer aan de beurt om naar de bar te gaan. 

Raak je ski’s niet kwijt

In een après-ski bar is het altijd druk. Iedereen parkeert zijn ski’s of snowboards buiten. De kans is daardoor groot dat je ze aan het eind van de avond kwijt bent, als je een paar drankjes op hebt. Parkeer ze op een voor jou logische plek en parkeer ze samen met je groep. Maak er desnoods een foto van. Op die manier is de kans het kleinst dat je aan het eind van de avond uren aan het zoeken bent naar je latten.

Geef een antwoord