Een goedkope wintersport regel je zo!

Een skivakantie kost erg veel geld. Je hebt hier namelijk niet alleen de kosten van het verblijf, je moet ook ski’s huren, eten op de piste en natuurlijk après-skiën. In de loop van de week lopen deze kosten best op en daarom kun je tips voor een goedkope wintersport altijd gebruiken.

Tip 1: Kies het juiste skigebied

Er zit een erg groot verschil in de prijzen van verschillende skigebieden. Zo zijn alle populaire en grote skigebieden veel duurder in prijs dan de kleinere gebieden. Zo kost een skipas in een groot skigebied gemiddeld €325 euro voor een week terwijl in een klein gebied de kosten gemiddeld €132 euro zijn. Daarnaast zijn de ook de hotels, appartementen en skivakantiewoningen goedkoper in een klein skigebied. Als laatste is het ook belangrijk om rekening te houden met de prijzen van het eten en drinken. In een groot skigebied als Sölden kan een biertje wel vier euro kosten terwijl in een klein gebied je slechts €2,50 kwijt bent voor een biertje. Dit geldt ook voor het eten, dus let op de prijzen van de consumptie; dit zorgt voor een goedkope wintersport.

Tip 2: Ga in het laagseizoen voor een goedkope wintersport

Tijdens de vakantie van de kinderen zijn de prijzen van de skivakanties extra hoog. Daarom is het erg slim om in het laagseizoen te gaan. Dit heeft niet alleen als voordeel dat het een goedkope wintersport wordt, maar ook dat het niet druk is op de pistes. Vermijd dus zeker de kerstvakantie en voorjaarsvakantie om kosten te besparen.

Tip 3: Boek heel vroeg of heel laat

Als je vroeg je wintersport boekt heb je het voordeel dat reisorganisaties vroegboekkorting geven. Dit draagt alvast bij aan de goedkope wintersport. Daarnaast heb je nog meer korting als je wacht tot het laatste moment. Dan komen namelijk de beste deals naar voren. Wat je zeker niet moet doen voor een goedkope wintersport is boeken tussen de vroeg boek deals en last minutes in.

Goedkope skigebieden:

  • Duitsland – Winterberg
  • Chamrousse – Frankrijk
  • Borovets – Bulgarije
  • La Plagne – Frankrijk
  • Wildkogel – Oostenrijk

 

goedkope wintersport woningen

Geef een antwoord