Categories: Geen categorie

Klaar met de kou? Ga naar Curaçao

De wintermaanden staan weer voor de deur. Naarmate het steeds kouder begint te worden in Nederland, worden de dagen ook steeds korter en donkerder. Sommigen beginnen zelfs last te krijgen van een winterdepressie. De eerste klachten hiervan ontstaan al vaak rond het begin van de herfst. Je voelt je lusteloos en hebt nergens zin in. Je bent hartstikke prikkelbaar en kan amper beslissingen maken. Mocht je je hierin herkennen, dan is het goed mogelijk dat de dokter je een goede dosis zon voorschrijft! 

Gelukkig staat de herfstvakantie alweer bijna voor de deur. Mocht jij je nou levenloos voelen door het kouder wordende Nederland, zoek dan eens de zon op. Er zijn genoeg last minute deals naar de zon te vinden op internet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Vakantie Curacao. Waan jezelf aan de blauwe zee, op de witte stranden in Curaçao. Gegarandeerd dat jij terugkomt met een lekker kleurtje en een goede dosis nieuwe energie. Curaçao heeft heel veel moois te bieden. Je zult ongeacht wel eens foto’s voorbij hebben zien komen van het prachtige Willemstad. Curaçao is dan ook een enorme trekpleister voor met name Nederlandse toeristen. Grote kans dat jij daar gewoon je eigen taal kunt spreken met de locals. Er zijn zat badplaatsen te vinden met ieder een prachtig uitzicht. Mocht je het toerisme willen vermijden, zijn er genoeg verstopte pareltjes waar jij het helemaal naar je zin zult hebben. Fotografeer de authentieke gekleurde huisjes in Willemstad tijdens een wandeltocht. Ook voor de sportieveling is er genoeg te beleven op Curaçao. Beklim bijvoorbeeld eens de Christoffelberg. Het uitzicht van de glinsterende zee en het eiland, is de inspanning meer dan waard! Curaçao is het ultieme medicijn tegen jouw winterdepressie!

Maar hoe kom je nou terecht in zo’n winterdepressie? Allereerst heeft het te maken met een tekort aan licht. Zodra jij wakker wordt ‘s ochtends om naar je werk te gaan, is de kans groot dat het nog donker is. Als jij eenmaal lekker warm gesetteld bent aan je bureau komt de zon pas op. En zodra je weer naar huis gaat, je raad het al, is het alweer donker. Wat een grote invloed lijkt te hebben op deze depressie is het stofje genaamd melatonine. Dit is een slaaphormoon wat wordt aangemaakt zodra het donker is. Jouw hersenen krijgen dan de indruk dat het tijd is om te slapen. Als het weer licht is, stopt de aanmaak hiervan zodat je weer wakker wordt. Sommige mensen zijn hier heel gevoelig voor. Met het gebrek aan licht in de wintermaanden, stopt de productie van dit hormoon niet zomaar. Hierdoor voel jij je gedurende de dag moe en futloos. Je biologische ritme is dus helemaal in de war geschopt. 

Er zijn verschillende redmiddelen om jouw dag een stukje lichter te maken! Zorg bijvoorbeeld dat je zoveel mogelijk licht meekrijgt. Alles wat je kunt meepakken is mooi meegenomen. Daarbovenop geeft het je een goed excuus om op koffie jacht te gaan. Plan ook genoeg dingen om naar uit te kijken. Wellicht dat je liever in je bed ligt de hele dag, toch zal het je goed doen om even op pad te gaan met vriendinnen. Mochten jullie het gelijk goed willen doen, boek dan vooral een weekje weg naar het prachtige Curaçao! 

Loes

Recent Posts

Waarom snowboarden gezond is

In de winterperiode trekken velen van ons naar de bergen om te genieten van de… Read More

13 november 2023

Top 10 Après-Ski Bars in Zwitserland: Waar de Alpen Echt Tot Leven Komen!

Zwitserland staat niet alleen bekend om zijn adembenemende landschappen en luxe skigebieden, maar ook om… Read More

26 oktober 2023

Top 10 Après-Ski Bars in Oostenrijk: Waar het Feest Echt Begint!

Het après-ski seizoen in Oostenrijk staat bekend om zijn levendige sfeer, geweldige muziek en onvergetelijke… Read More

26 oktober 2023

Welk type snowboard past bij mij?

Als je overweegt om te gaan snowboarden, is een van de eerste dingen die je… Read More

26 oktober 2023

De mooiste skigebieden in Oostenrijk

Oostenrijk staat wereldwijd bekend als een topbestemming voor wintersportliefhebbers. Met zijn majestueuze Alpenlandschap, perfect geprepareerde… Read More

21 september 2023

Waarom een appartement in het buitenland kopen?

Steeds meer mensen overwegen om een appartement in het buitenland te kopen. Of het nu… Read More

16 augustus 2023