De Kilimanjaro beklimmen

Wanneer je op vakantie gaat naar Tanzania, kun je er natuurlijk niet onder de Kilimanjaro beklimmenuitkomen. Als toerist kun je de Kilimanjaro we niet helemaal beklimmen, maar je kunt wel tot aan het toeristen informatiepunt en het basiskamp komen. Voor velen is dit al een hele klim an sich. De Kilimanjaro beklimmen is een heel spektakel en het is belangrijk om je te realiseren dat het beklimmen van de Kilimanjaro een goede voorbereiding vergt. Je hebt niet alleen te maken met een steile klim, maar ook met een grote diversiteit aan klimaten en temperaturen die je binnen enkele dagen doorkruist. Zonder gedegen conditie en uitrusting is een dergelijke klim dan ook zeer gevaarlijk.

Als toerist de Kilimanjaro beklimmen

Wanneer je als toerist naar de Kilimanjaro reist, kun je de omgeving van deze prachtige berg verkennen en de vele verbluffende natuurgebieden aan de voet van de berg zien. Echter, kun je als onvoorbereide toerist enkel tot het basiskamp en het toeristencentrum reizen en daar zul je worden gestopt door bewakers. Deze strenge grens is hier getrokken om te voorkomen dat mensen ongewenst de berg betreden of zonder juiste uitrusting verdwalen. Het is dan ook belangrijk om een beklimming van de berg te boeken en goed voorbereid op de locatie te arriveren. In de vele reisverslagen over het beklimmen van de Kilimanjaro, lees je vaak dat mensen de moeilijkheid van de berg hadden onderschat. Het is waar dat de berg geen technisch moeilijke routes kent, maar de moeilijkheid van de berg zit hem dan ook meer in het feit dat de hoogte enorm fluctueert en dat het klimaat sterk veranderlijk is. Om die reden is het dan ook verboden om zonder gedegen voorbereiding en uitrusting aan de klim te beginnen.

Verscheidene routes naar de top

De Kilimanjaro is een gigantische berg die vele paden en routes kent die elk naar de top van de berg of de kleine terrassen leiden. De Kilimanjaro beklimmen is dan ook op allerlei manieren aan te pakken en er zijn verschillende graden van moeilijkheid. De meest gekozen routes zijn de Lemosho of de Machame routes. De reden dat deze routes populair zijn, is dat ze een middelmatige stijging kennen en daardoor de kans bieden om aan de veranderende luchtdruk en temperaturen te wennen. Voor vele beginnende klimmers is dit dan ook een fijne route. Het is belangrijk om te kijken naar de verschillende routes die de berg biedt, zodat je een goed beeld hebt van de mogelijkheden. Hierdoor kun je een route plannen die goed past bij jouw kwaliteiten en ervaringen.

Expedities met een expeditieleider

De Kilimanjaro beklimmen in een klein groepje is niet mogelijk, want je hebt altijd met een expeditieleider te maken die ervoor zorgt dat je op een veilige en goede manier door de klim heen geleid wordt. Ook is hij degene die je op de eerste dag de pre-expeditie briefing geeft over de beklimming. Ook is deze expeditieleider degene die noodhulp kan oproepen bij eventuele ongelukken of onderkoeling. Zo kun jij veilig de Kilimanjaro beklimmen en kom je veilig op de top van de berg aan.

De Kilimanjaro beklimmen boek je bij Tanzania Specialist.

Geef een reactie