Hoe ga ik goed voorbereid op vakantie?

Het is alweer volop winter en de temperatuur gaat naar beneden. Veel mensen gaan dan ook op vakantie naar het buitenland om te gaan skiën. Hierbij zijn een aantal zaken belangrijk om voor te bereiden voor vertrek. Hieronder lees je 4 tips om uitgerust op vakantie te gaan.

1. Wintersport uitrusting

Misschien wel één van de belangrijkste zaken om mee te nemen op skivakantie is natuurlijk je ski uitrusting. Zorg dat je je kleding gepast en gewassen hebt zodat je niet een dag van tevoren voor verrassingen komt te staan. Zo weet je gelijk of er nog nieuwe kleding of spullen gekocht moet worden voor de aankomende vakantie.

2. Reisdocumenten

Daarnaast is het belangrijk om te checken of je naar het land van bestemming een ander reisdocument of misschien een vignet nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld soms online je vignet bestellen met korting.

3. Auto verplicht mee onderweg

Zorg ervoor dat je verplichte zaken in je auto heb liggen. Voor bijvoorbeeld Oostenrijk moet je bijvoorbeeld altijd een gevarendriehoek, verbanddoos, veiligheidshesje bij je hebben. Zorg dus dat deze al in je auto liggen voordat je het land betreedt anders kun je een flinke boete krijgen.

4. Onderhoud auto

Daarnaast is het belangrijk dat je auto goed voorbereid is voor de vakantie en voornamelijk de gladde wegen. Zorg er dus voor dat al het onderhoud is uitgevoerd. Je wilt namelijk niet op vakantie erachter komen dat je remblokken vervangen moeten worden. Dit is namelijk veel duurder op locatie dan bij je eigen dealer. Een klein herstel zoals spotrepair kan natuurlijk wachten tot thuiskomst.

5. Ontspannen

Zorg ervoor dat je het adres van je hotel bij de hand hebt, dat je eventueel al een skipas besteld heb en ga vooral genieten van je vakantie. Uiteindelijk kun je bijna alles nog op locatie kopen maar met bovenstaande punten aangevinkt kun je uitgerust op weg.

Geef een reactie