Handige bespaartips voor je wintersportvakantie

De zomer is afgelopen en het wordt weer kouder in het land. Bij veel mensen begint het alweer te kriebelen; de wintersport! De voorpret kan niet lang genoeg duren. Het uitzoeken van een bestemming met sneeuwzekerheid, gezelligheid en een goede verbinding. Vanaf september beginnen daarom veel skiliefhebbers het internet af te zoeken naar de beste deals.

 

Kosten wintersport

Dat een skivakantie gepaard gaat met een hoge prijs, weten we allemaal. Denk aan de kosten voor een skipas, het verblijf, reiskosten en het huren van skimateriaal. Maar ook kosten voor de extraatjes die een sneeuwvakantie juist zo leuk maken. Denk aan het eten en drinken op of aan de piste. Uit een recent onderzoek van het CBS blijkt dat Nederlanders gemiddeld €679,- per persoon uitgeven voor een wintersportvakantie. Dat is een aanzienlijk bedrag, zeker als je met een groot gezin op vakantie gaat.

 

Bespaartips voor wintersport

Een wintersportvakantie is het geld meer dan waard. Maar probeer altijd te besparen waar het mogelijk is. Als je van plan bent om in het hoogseizoen te gaan is voortijdig boeken een aanrader. Maar ook als u in het laagseizoen gaat, raden wij u ook aan om vroeg te boeken. Zo profiteert u van de beste aanbiedingen.

 

Nog een paar aanvullende tips:

  1. Bespaar hotelkosten: boek een hotel iets verder van de pisten, in het dichtstbijzijnde dorp.
  2. Kies een goedkope bestemming: landen als Tsjechië en Slovenië zijn veel goedkoper dan Oostenrijk en Frankrijk. Vergelijk ook altijd de kosten van verschillende skigebieden. Soms zijn binnen een bepaalde regio ook veel prijsverschillen.
  3. Leen skimaterialen van familie of vrienden.
  4. Voorkom oververzekering: verdiep uzelf in uw bestaande reisverzekering en kijk of het nodig is om een aanvullende verzekering af te sluiten.
  5. Een lening vergelijken, om de nodige kosten van het wintersport mogelijk te financieren.
  6. Probeer door het jaar heen geld te sparen om uw skivakantie te bekostigen. Een concreet spaardoel werkt altijd goed en zo weet u precies hoeveel u kunt uitgeven. Lukt het toch niet of komt u net wat geld tekort? Dan kun je ook altijd geld lenen voor uw vakantie.

 

Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening

Voor wintersport kunt bij het afsluiten van een lening het best kiezen voor een Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening. Een Doorlopend Krediet is een flexibele lening waarmee u continu extra geld achter de hand hebt. Met een Persoonlijke Lening leent u een specifiek bedrag tegen een vaste rente. Consumenten met een concreet leendoel, kiezen veelal voor een Persoonlijke Lening. De looptijd en bijkomende rente worden hierbij van te voren afgesproken.

 

Geld lenen kost geld

Geef een reactie